Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Egypt

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Egypt“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Egypt.

Sakkára, pohřební město

Sakkára, pohřební město

Sakkára je nejstarší a nejrozsáhlejší faraónské pohřebiště, které se rozkládá na západním břehu Nilu na okraji Libyjské pouště necelých 30 km od Káhiry. Dnes je nejbohatším místem vykopávek v Egyptě. Této archeologicky bohaté lokalitě dominuje stupňovitá Džoserova pyramida, která byla vůbec první egyptskou pyramidou.

celý článek

 

Chrámový komplex Karnak v Luxoru

Chrámový komplex Karnak v Luxoru

Asi dva a půl kilometru od centra dnešního Luxoru se rozkládá snad největší chrámový komplex v Egyptě – Karnak. Byl hlavním kultovním střediskem boha Amona, a přestože je dnes již v troskách, je stále velkolepý a ohromuje návštěvníky z celého světa.

celý článek

 

Pyramidy stále tajemné

Pyramidy stále tajemné

Pyramidy. Snad každý o nich slyšel, každý je viděl alespoň na fotografii nebo ve filmu. Staly se synonymem Egypta. Ačkoliv pyramidy jsou i na jiných místech světa (a jak se poslední dobou ukazuje, na více, než jsme si mysleli), ty egyptské jsou určitě nejznámější.

celý článek

 

Dovolená v Egyptě

Dovolená v Egyptě

Egypt má pro tuzemské cestovatele hned několik výhod. Krátká letová vzdálenost, kvalitní koupání, vysoká úroveň služeb, velmi teplé počasí i v přechodných obdobích u nás. Kromě toho bychom určitě našli mnohem více důvodů, které by vidinu cesty do Egypta podpořily. Pojďme se tedy na Egypt podívat podrobněji.

celý článek

 

Golfová hřiště v Egyptě IV. - Maritim Jolie Ville Golf & Resort

Golfová hřiště v Egyptě IV. - Maritim Jolie Ville Golf & Resort

Jedním z nejlepších golfových hřišť rozkládajícím se na egyptské riviéře Rudého moře je Maritim Jolie Ville, které bylo před více než deseti lety vybudováno na předměstí letoviska Sharm El Sheikh. Za dobu své existence dosáhlo toto golfové hřiště mezinárodního věhlasu a dnes hostí nejznámější golfové turnaje, kterých se účastní přední hráči golfu.

celý článek

 

Golfová hřiště v Egyptě II. - Madinat Makadi Golf Resort

Golfová hřiště v Egyptě II. - Madinat Makadi Golf Resort

Jednou z nejnavštěvovanějších turistických destinací v Egyptě je prázdninový resort Makadi, v jehož blízkosti bylo na 350 akrech vybudováno jedinečné golfové hřiště Madinat Makadi Golf Resort. Při hře se můžete kochat výhledy na nedaleké hory i Rudé moře. Hráčům je zde k dispozici klubovna, restaurace, golfový obchod i půjčovna vybavení.

celý článek

 

Hurghada nadchne nejen potápěče a golfisty

Hurghada nadchne nejen potápěče a golfisty

Egyptská Hurghada, původně malá rybářská vesnička, dnes typický a vyhledávaný prázdninový ráj, pokrývá plochu více než 15 kilometrů podél pobřeží Rudého moře a díky celoročně slunečnému počasí láká ke své návštěvě tisíce turistů.

celý článek

 

Luxus v zemi Kleopatry

Luxus v zemi Kleopatry

Dovolená v Egyptě je u našinců velmi oblíbená. Jen málokterá země na světě nabízí takový komfort a luxus za minimální částku. Pokud chcete objevit Egypt víc do hloubky, oddychnout si na těch nejkrásnějších plážích a užívat si maximálního komfortu, který nabízí all inclusive, vydejte se na letní dovolenou právě tam. Čtěte dále, abyste se dozvěděli o těch nejzajímavějších místech, kde strávit dovolenou.

celý článek

 

Dovolená v Egyptě v době nepokojů

Dovolená v Egyptě v době nepokojů

Dovolená v Egyptě – ano nebo ne? Tuhle otázku možná v posledních dnech řeší řada z vás. Vzhledem k trvajícím nepokojům a nestabilní politické situaci v zemi poptávka po zájezdech k Rudému moři výrazně klesá, ale již zakoupené zájezdy čeští turisté neruší. Nemají důvod - podle odborníků je totiž cesta do egyptských přímořských letovisek stále bezpečná.

celý článek

 

Tipy na oblíbené hotely v Hurghadě

Tipy na oblíbené hotely v Hurghadě

Hurghada dokáže vyhovět všem návštěvníkům, nabízí nádherné pláže, ideální podmínky pro potápění, kvalitní hotely, které poskytují dokonalé zázemí i okolí lákající k poznávání. Sbalte si kufry, do Hurghady můžete vyrazit kdykoliv!

celý článek

 

Návštěva beduínů v oáze Feiran

Návštěva beduínů v oáze Feiran

Mezi barevnými žulovými skalami se ve vnitrozemí Sinajského poloostrova rozkládá mimořádně velká oáza Feiran, kterou tvoří svěží datlové palmy, tamaryšky a rozlehlá obilná pole. Je domovem pro asi tisícovku lidí – beduínů, kterým oáza poskytuje obživu. Feiran je dnes také oblíbenou turistickou atrakcí, proto zde zastavují četné výletní autobusy.

celý článek

 

I na podzimní dovolené číhá nebezpečí

I na podzimní dovolené číhá nebezpečí

Podzimní dovolené se pomalu ale jistě stávají evergreenem. Pokud si i vy v říjnu chcete prodloužit prázdniny u moře, popřípadě vás láká jedinečná atmosféra měst, kterou v jiném ročním období nemáte šanci zažít, nezapomeňte si sjednat cestovní pojištění.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6
 
 

Kontextová reklama.

  • ALL INCLUSIVE Tunisko za 8000 Kč?

    Ano, pro nás žádný problém. Hotel s bazénem, u moře, vhodný pro rodiny s dětmi i dospělé osoby.
  • Omán letecky se snídaní od 8500 Kč

    Objevte krásu exotického Ománu za bezkonkurenční ceny. Omán nabízí všechno, na co si jen vzpomenete.
  • Do Egypta za super cenu

    Dovolená u Rudého moře za bezkonkurenční ceny. Široká nabídka hotelů všech egyptských letovisek. Egyptské pyramidy, starověké chrámy, plavba po řece Nil, all inclusive dovolené s potápěním nebo šnorchlováním mezi úchvatnými korály Rudého moře. U nás najdete vše.
  • Turecko od 5000 Kč!

    Dovolená v Turecku nemusí stát desetitisíce. Podívejte se na naši nabídku zájezdů.
  • Dominikánská republika - dovolená v Karibiku za 20 tisíc

    Tropický ráj, křišťálově čisté moře, úchvatné pláže, skvělé jídlo a výborný rum. To a mnoho dalšího vám nabízí Dominikánská republika.
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

DO EGYPTA ZA SUPER CENU
Dovolená u Rudého moře za bezkonkurenční ceny. Široká nabídka hotelů všech egyptských letovisek. 


TURECKO OD 5000 Kč!
Dovolená v Turecku nemusí stát desetitisíce. Podívejte se na naši nabídku zájezdů. 


HURGHADA ZA FANTASTICKOU CENU OD 6000 Kč
Léty osvědčená egyptská Hurghada, ALL INCLUSIVE od 6000 Kč. 


ALL INCLUSIVE TUNISKO ZA 8000 Kč? 
Ano, pro nás žádný problém. Hotel s bazénem, u moře, vhodný pro rodiny s dětmi i dopělé osoby. 


OMÁN LETECKY SE SNÍDANÍ OD 8500 Kč
Objevte krásu exotického Ománu za bezkonkurenční ceny. Omán nabízí všechno, na co si jen vzpomenete.
 

DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA - DOVOLENÁ V KARIBIKU ZA 20 TISÍC
Tropický ráj, křišťálově čisté moře, úchvatné pláže, skvělé jídlo a výborný rum. To a mnoho dalšího vám nabízí Dominikánská republika.  

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Turecko | Řecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Česko | Rakousko