Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Golfová hřiště v Egyptě XI. - Solaimaneyah Golf City - Pyramids Golf & Country Club

Asi 55 kilometrů od egyptské metropole Káhiry se rozkládá menší městečko Solaimaneyah, které se stalo destinací vyhledávanou pro skvělé možnosti sportovního vyžití, relaxace i aktivního odpočinku. Je také rájem golfistů, v jeho blízkosti totiž vyrostl jeden z nejlepších a největších golfových resortů na Středním východě – The Pyramids Golf & Country Club.

Městečko Solaimaneyah je oázou klidu, luxusu a všudypřítomné zeleně situované nedaleko rušné a hektické Káhiry. Tvoří jej rozlehlá hlavní třída lemovaná restauracemi, obchody, zábavními i nákupními centry. V městečku je návštěvníkům k dispozici celá řada sportovních areálů i bazénů. Vzhledem k tomu, že se jeho součástí stalo i několik rozlehlých a velmi luxusních golfových hřišť, bývá nazýváno golfovým městem, tedy Solaimaneyah Golf City.

Zdejší Pyramids Golf & Country Club rozkládající se na 2000 akrech je největším golfovým resortem nejen v Egyptě, ale na celém Středním východě. Celkem zde najdete tři vzájemně propojená 9 jamková hřiště – jižní, západní a východní o délce 6404 metrů, které je možno kombinovat dle vašich dovedností. Celkem si tedy můžete zahrát 27 jamek par se stoupající náročností, z čehož turnajové hřiště má 18 jamek, par 72. Najdete zde však ještě dalších 9 jamek patřících pod hřiště par 33 s umělým osvětlením o délce 1852 metrů. Pyramids Golf & Country Club byl vystavěn pod vedením architekta Ronalda Freama a slavnostně otevřen v roce 1998.

Jižní hřiště by se dalo nazvat takovým golfovým „předkrmem“, má široké fairwaye, velké zvlněné greeny a je doplněno působivými jezery. I když jsou zde laguny, zkušenému golfistovi by hřiště nemělo dělat problémy. Západní a východní devítky jsou turnajovými hřišti. Kdo se na ně necítí, může kombinovat západní hřiště se snazší jižní devítkou. Větší počet jezer na západním hřišti zvyšuje náročnost hry o jeden nebo dva stupně, což vyžaduje větší přesnost úderů a dobrý výběr holí. Největší výzvou je mistrovské východní hřiště, kde již od první jamky vstupuje do hry voda. Dobrý výběr holí je tak základem pro překonání všech lagun. Například pětipar na sedmé jamce kříží voda dokonce třikrát. Pokud si k tomu připočtete ještě úzké fairwaye, uděláte si přibližnou představu o tom, jak dokáže hřiště testovat zdatnost golfistů.

Krátké devítijamkové hřiště je ideální pro začátečníky i golfisty, kteří si chtějí procvičit svou krátkou hru. Tréninkové a cvičné prostory patří k těm nejkomplexnějším na světě, zahrnují také největší cvičnou louku s umělým osvětlením v Egyptě. Najednou dokáže pojmout až padesát hráčů. Součástí tréninkového prostoru pro krátkou hru jsou dva greeny a cvičné bunkery. Na hřištích si mohou zahrát členové golfové akademie, golfisté za denní poplatek i turistické skupiny. Pokud máte zájem, můžete se zúčastnit individuálních či skupinových lekcí, pod vedením zkušených trenérů a členů PGA golfové akademie. Golfová akademie klubu Pyramids používá nejmodernější špičkové videovybavení, aby mohl být švih golfistů podroben důkladné analýze.

Na nejvyšším bodě resortu Pyramids Golf & Country Club najdete stromy obklopenou klubovnu, která nabízí odpočinek v příjemném prostředí s krásnými panoramatickými výhledy do krajiny. Je tak dokonalým místem pro relaxaci po náročné hře. Součástí klubovny je restaurace s terasou, kde si můžete vybrat z asijské, francouzské, italské či libanonské kuchyně. Dále zde najdete salonek, specializovaný obchod, šatny, sociální zázemí i bazén. K dispozici je také půjčovna golfového vybavení, kde si můžete zapůjčit nejen hole, ale i vozíky, motorové vozíky či „kedíky“. V polovině každého hřiště se nachází občerstvení s jídlem i nápoji.

Součástí Solaimaneyah Golf City, které je místem prvotřídních golfových zážitků, je také několik hotelů poskytujících služby na úrovni. Jedním z nich je například Hotel Solimer Golf Resort & SPA situovaný v překrásné bujné zeleni, která kontrastuje s nekonečnou žlutou pouští. Součástí hotelu jsou lázně nabízející snad vše, na co si vzpomenete. Zajít si můžete na masáže, do tureckých lázní, fitness, vyhřívaného bazénu, na jacuzzi a další procedury.  Své tělo můžete zregenerovat také v The Health Club & Spa, kde je k dispozici plně vybavená tělocvična s nejnovějším zařízením pro zlepšování kondice, parní lázně, sauna a hydromasážní vany. Solaimaneyah Family Club zase nabízí tři bazény, z nichž jeden je pouze pro ženy a jeden jen pro děti. Najdete zde také tenisové a squashové kurty. Dovolená v Solaimaneyah Golf City je tak vhodná pro golfisty s rodinami, náročnější klienty, obchodníky i skupiny. 

NÁŠ TIP: Evidujte své golfové výsledky a statistiky a vyhodnoťte si, kde máte ve své hře rezervy. 

- jap -
Foto: www.solaimaneyah.com

Golfová hřiště v Egyptě:
Golfová hřiště v Egyptě I. - El Gouna Golf Club
Golfová hřiště v Egyptě II. - Madinat Makadi Golf Resort
Golfová hřiště v Egyptě III. - Taba Heights Golf Resort
Golfová hřiště v Egyptě IV. - Maritim Jolie Ville Golf & Resort
Golfová hřiště v Egyptě V. - Cascades Golf & Country Club
Golfová hřiště v Egyptě VI. - Steigenberger Al Dau Golf Course
Golfová hřiště v Egyptě VII. - Stella Di Mare Golf and Country Club  
Golfová hřiště v Egyptě VIII. - Royal Valley Golf Club
Golfová hřiště v Egyptě IX. - Alexandria Sporting Club  
Golfová hřiště v Egyptě X. - Katameya Heights Golf & Tennis Resort
Golfová hřiště v Egyptě XI. - Solaimaneyah Golf Resort
Golfová hřiště v Egyptě XII. - Dreamland Golf & Tennis Resort
Golfová hřiště v Egyptě XIII. - Mirage City Golf Club

Článek byl zobrazen 7 454 krát.

Kontextová reklama

  • Hurghada za fantastickou cenu od 6000 Kč

    Léty osvědčená egyptská Hurghada, ALL INCLUSIVE od 6000 Kč. Vyberte si z široké nabídky resortů v této destinaci.
  • ALL INCLUSIVE Tunisko za 8000 Kč?

    Ano, pro nás žádný problém. Hotel s bazénem, u moře, vhodný pro rodiny s dětmi i dospělé osoby.
  • Omán letecky se snídaní od 8500 Kč

    Objevte krásu exotického Ománu za bezkonkurenční ceny. Omán nabízí všechno, na co si jen vzpomenete.
  • Turecko od 5000 Kč!

    Dovolená v Turecku nemusí stát desetitisíce. Podívejte se na naši nabídku zájezdů.
  • Do Egypta za super cenu

    Dovolená u Rudého moře za bezkonkurenční ceny. Široká nabídka hotelů všech egyptských letovisek. Egyptské pyramidy, starověké chrámy, plavba po řece Nil, all inclusive dovolené s potápěním nebo šnorchlováním mezi úchvatnými korály Rudého moře. U nás najdete vše.
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

DO EGYPTA ZA SUPER CENU
Dovolená u Rudého moře za bezkonkurenční ceny. Široká nabídka hotelů všech egyptských letovisek. 


TURECKO OD 5000 Kč!
Dovolená v Turecku nemusí stát desetitisíce. Podívejte se na naši nabídku zájezdů. 


HURGHADA ZA FANTASTICKOU CENU OD 6000 Kč
Léty osvědčená egyptská Hurghada, ALL INCLUSIVE od 6000 Kč. 


ALL INCLUSIVE TUNISKO ZA 8000 Kč? 
Ano, pro nás žádný problém. Hotel s bazénem, u moře, vhodný pro rodiny s dětmi i dopělé osoby. 


OMÁN LETECKY SE SNÍDANÍ OD 8500 Kč
Objevte krásu exotického Ománu za bezkonkurenční ceny. Omán nabízí všechno, na co si jen vzpomenete.
 

DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA - DOVOLENÁ V KARIBIKU ZA 20 TISÍC
Tropický ráj, křišťálově čisté moře, úchvatné pláže, skvělé jídlo a výborný rum. To a mnoho dalšího vám nabízí Dominikánská republika.  

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Turecko | Řecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Česko | Rakousko