Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Golfová hřiště v Egyptě IX. - Alexandria Sporting Club

V blízkosti druhého největšího egyptského města Alexandrie se rozkládá jedno z nejúctyhodnějších golfových hřišť v Egyptě s názvem Alexandria Sporting Club. Bylo vybudováno Brity na konci 19. století a je tak jedním z nejdéle existujících hřišť v této severoafrické zemi.

Alexandrie, perla Středozemního moře, patří mezi nejnavštěvovanější egyptská turistická centra. Může se pochlubit krásnými písčitými plážemi, teplým azurovým mořem a několikakilometrovou promenádou lemující pobřeží. Na ní najdete řadu vyhlášených rybích restaurací, obchůdků a kaváren. Město je plné zajímavé architektury, kulturních institucí, historických památek v čele s pevností Qait Bay a nabízí i možnosti sportovního vyžití. Návštěvníci sem tak přijíždějí za aktivním i pasivním odpočinkem. Pokud si budete chtít odpočinout od poznávání města a trochu si protáhnout tělo, vyrazte na golfové hřiště Alexandria Sporting Club.

Toto 18 jamkové golfové hřiště par 70 bylo postaveno v období britské okupace, přesně v roce 1889, jako součást rekreačního střediska. Již po mnoho let je tak velkým lákadlem pro milovníky tohoto sportu. Rozkládá se v blízkosti Středozemního moře a nedaleko starověkého alexandrijského přístavu. Je opravdovou oázou klidu uprostřed pulzující a živé metropole.

I když je hřiště v Alexandria Sporting Clubu doplněno palmami a po celý rok vyhříváno teplými egyptskými slunečními paprsky, má tradiční anglickou uhlazenou podobu. Rozkládá se celkem na 5450 metrech, což není jinak extrémně mnoho. Ale četné vzrostlé stromy, malé greeny a rozlehlé bunkery zaručují, že golfista hřištěm rozhodně neprojde jen tak snadno. Stačí, když se jednou ranou dostanete příliš blízko ke stromu a zjistíte, že máte cestu na green zcela zatarasenou. Stromy však splňují ještě další nezbytnou funkci, jsou přírodními slunečníky, které poskytují vítaný stín a chrání hráče před ostrým sluncem.

Přestože je Alexandria Sporting Club jedním z nejexkluzivnějších hřišť, je otevřeno všem návštěvníkům. Zahrát si na tomto dnes již historickém hřišti mohou jak členové golfového klubu, tak i golfisté za denní poplatek nebo turistické skupiny - neplatí zde žádná omezení. Začátečníci si mohou vyzkoušet první odpaly na cvičném odpališti, nebo se mohou zúčastnit lekcí golfu pod vedením profesionálních trenérů.

Součástí golfového areálu Alexandria Sporting Clubu je také klubovna s restaurací, barem a terasou. Najdete v ní specializovaný obchod, sociální zázemí a půjčovnu golfového vybavení. Pronajmout si zde můžete „kedíky“, motorové či klasické vozíky. Alexandria Sporting Club nabízí také možnost zaplavat si ve dvou bazénech, projet se na koních, zahrát si pólo, squash, basketbal, fotbal či tenis. Rodiny s dětmi jistě ocení dostatečně vybavený dětský koutek. 

NÁŠ TIP: Evidujte své golfové výsledky a statistiky a vyhodnoťte si, kde máte ve své hře rezervy. 

- jap -

Golfová hřiště v Egyptě:
Golfová hřiště v Egyptě I. - El Gouna Golf Club
Golfová hřiště v Egyptě II. - Madinat Makadi Golf Resort
Golfová hřiště v Egyptě III. - Taba Heights Golf Resort
Golfová hřiště v Egyptě IV. - Maritim Jolie Ville Golf & Resort
Golfová hřiště v Egyptě V. - Cascades Golf & Country Club
Golfová hřiště v Egyptě VI. - Steigenberger Al Dau Golf Course
Golfová hřiště v Egyptě VII. - Stella Di Mare Golf and Country Club  
Golfová hřiště v Egyptě VIII. - Royal Valley Golf Club
Golfová hřiště v Egyptě IX. - Alexandria Sporting Club  
Golfová hřiště v Egyptě X. - Katameya Heights Golf & Tennis Resort
Golfová hřiště v Egyptě XI. - Solaimaneyah Golf Resort
Golfová hřiště v Egyptě XII. - Dreamland Golf & Tennis Resort
Golfová hřiště v Egyptě XIII. - Mirage City Golf Club

Článek byl zobrazen 8 229 krát.

Kontextová reklama

  • Do Egypta za super cenu

    Dovolená u Rudého moře za bezkonkurenční ceny. Široká nabídka hotelů všech egyptských letovisek. Egyptské pyramidy, starověké chrámy, plavba po řece Nil, all inclusive dovolené s potápěním nebo šnorchlováním mezi úchvatnými korály Rudého moře. U nás najdete vše.
  • Dominikánská republika - dovolená v Karibiku za 20 tisíc

    Tropický ráj, křišťálově čisté moře, úchvatné pláže, skvělé jídlo a výborný rum. To a mnoho dalšího vám nabízí Dominikánská republika.
  • Omán letecky se snídaní od 8500 Kč

    Objevte krásu exotického Ománu za bezkonkurenční ceny. Omán nabízí všechno, na co si jen vzpomenete.
  • Turecko od 5000 Kč!

    Dovolená v Turecku nemusí stát desetitisíce. Podívejte se na naši nabídku zájezdů.
  • Hurghada za fantastickou cenu od 6000 Kč

    Léty osvědčená egyptská Hurghada, ALL INCLUSIVE od 6000 Kč. Vyberte si z široké nabídky resortů v této destinaci.
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

DO EGYPTA ZA SUPER CENU
Dovolená u Rudého moře za bezkonkurenční ceny. Široká nabídka hotelů všech egyptských letovisek. 


TURECKO OD 5000 Kč!
Dovolená v Turecku nemusí stát desetitisíce. Podívejte se na naši nabídku zájezdů. 


HURGHADA ZA FANTASTICKOU CENU OD 6000 Kč
Léty osvědčená egyptská Hurghada, ALL INCLUSIVE od 6000 Kč. 


ALL INCLUSIVE TUNISKO ZA 8000 Kč? 
Ano, pro nás žádný problém. Hotel s bazénem, u moře, vhodný pro rodiny s dětmi i dopělé osoby. 


OMÁN LETECKY SE SNÍDANÍ OD 8500 Kč
Objevte krásu exotického Ománu za bezkonkurenční ceny. Omán nabízí všechno, na co si jen vzpomenete.
 

DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA - DOVOLENÁ V KARIBIKU ZA 20 TISÍC
Tropický ráj, křišťálově čisté moře, úchvatné pláže, skvělé jídlo a výborný rum. To a mnoho dalšího vám nabízí Dominikánská republika.  

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Turecko | Řecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Česko | Rakousko