Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Golfová hřiště v Egyptě VIII. - Royal Valley Golf Club

Na východním břehu Nilu se asi 13 kilometrů od centra Luxoru rozkládá oblíbený golfový resort s názvem Royal Valley Golf Club. Je umístěn do krásného prostředí, v blízkosti památek zaniklé antické civilizace. Celoroční slunečné počasí a mírné zimy jsou ideální pro hru hodnou králů a královen.

Egyptský Luxor je místem, kam se každoročně vydávají miliony návštěvníků, aby poznali kus minulosti této arabské země. Toto poklidné město ležící na břehu Nilu se totiž může pochlubit největší koncentrací faraonských památek z celého Egypta. Nejvýznamnější památkou je však chrámový komplex v Karnaku. Jde o jednu z nejúžasnějších staveb, jaká zde kdy byla postavena.

Po prohlídce veškerých staroegyptských památek, kterými oblast oplývá, se milovníci sportu mohou přesunout na 18 jamkové (par 72) golfové hřiště Royal Valley. Hřiště bylo vystavěno podle architekta Arthura Davise a slavnostně otevřeno v roce 1999. Je vhodné pro všechny úrovně hráčů, skvěle si zde zahrají jak začátečníci, tak i profesionálové. Hřiště je k dispozici nejen členům golfového klubu, ale také golfistům za denní poplatek nebo turistickým skupinám.

Co se týče charakteru terénu, dalo by se hřiště rozdělit na dvě části. První devítka je plná velkorysých fairwayí, četných vodních překážek a chráněných greenů. Poté následuje druhá devítka s užšími zvlněnými fairwayemi a častějšími roughy. Roughy jsou části golfového hřiště, na nichž je tráva vyšší a hustší než na fairwayích a zpravidla je lemují.

Nedaleké starověké památky ovlivňují nejen atmosféru na hřišti, ale také jsou podle nich pojmenovány jeho různé části. Můžete si zde zahrát z odpaliště krále Tutanchamona, nebo královny Nefertiti, téměř ve stínu chrámů a hrobek vládců staroegyptských dynastií. Na každé jamce jsou v Royal Valley čtyři odpaliště. Na jednom konci se nachází právě Tutanchamon s 6158 metry, na straně druhé pak najdeme o něco přívětivější Nefertiti se vzdáleností 4694 metrů. Ta je určena spíše dámám a juniorským hráčům. Dalšími zajímavými odpališti jsou Ramses II. a Sfinga.

Jamka číslo 18 je se svými 504 metry nejdelší jamkou na hřišti. Voda tvoří v těchto místech poměrně obtížnou překážku a výrazně se zakusuje do zdejší fairwaye. Za nejtěžší je však považována třináctka, dlouhý čtyřpar s délkou 405 metrů. Dalším testem zdatnosti je šestka s parem 3, která vyžaduje odpal přes vodní překážku před greenem, který je strážen třemi bunkery za jeho zadním okrajem.

Dalo by se říct, že faraoni a fairwaye jsou v Luxoru v královském příbuzenském poměru. Všude, kam se podíváte, najdete živou připomínku bohaté minulosti této oblasti. Dokonce i na „týčkách“ tedy malých dřevěných kolíčcích, na něž se při prvním odpalu umísťuje míček, najdete miniaturní busty faraonů.

Součástí golfového areálu jsou také velmi dobré tréninkové plochy. Najdete zde cvičné louky a greeny, místní driving range je největší v Egyptě. Kvalitní golfové zázemí poskytuje místní působivá klubovna postavená v núbijském stylu. Stojí na konci dlouhého jezera, které se rozkládá hned vedle fairwayí desáté a osmnácté jamky. Klubovna je velmi pohodlná, nabízí nejen odpočinek, ale také dobrá jídla. Najdete v ní restauraci, bar, specializovaný obchod, šatny, sociální zázemí a úschovnu golfových bagů. Zapůjčit si můžete motorové vozíky, vozíky, hole nebo najmout tzv. kedíky, neboli nosiče holí.

NÁŠ TIP: Evidujte své golfové výsledky a statistiky a vyhodnoťte si, kde máte ve své hře rezervy. 

- jap -

Golfová hřiště v Egyptě:
Golfová hřiště v Egyptě I. - El Gouna Golf Club
Golfová hřiště v Egyptě II. - Madinat Makadi Golf Resort
Golfová hřiště v Egyptě III. - Taba Heights Golf Resort
Golfová hřiště v Egyptě IV. - Maritim Jolie Ville Golf & Resort
Golfová hřiště v Egyptě V. - Cascades Golf & Country Club
Golfová hřiště v Egyptě VI. - Steigenberger Al Dau Golf Course
Golfová hřiště v Egyptě VII. - Stella Di Mare Golf and Country Club
Golfová hřiště v Egyptě VIII. - Royal Valley Golf Club
Golfová hřiště v Egyptě IX. - Alexandria Sporting Club
Golfová hřiště v Egyptě X. - Katameya Heights Golf & Tennis Resort
Golfová hřiště v Egyptě XI. - Solaimaneyah Golf Resort
Golfová hřiště v Egyptě XII. - Dreamland Golf & Tennis Resort
Golfová hřiště v Egyptě XIII. - Mirage City Golf Club

Článek byl zobrazen 8 179 krát.

Kontextová reklama

  • Dominikánská republika - dovolená v Karibiku za 20 tisíc

    Tropický ráj, křišťálově čisté moře, úchvatné pláže, skvělé jídlo a výborný rum. To a mnoho dalšího vám nabízí Dominikánská republika.
  • Do Egypta za super cenu

    Dovolená u Rudého moře za bezkonkurenční ceny. Široká nabídka hotelů všech egyptských letovisek. Egyptské pyramidy, starověké chrámy, plavba po řece Nil, all inclusive dovolené s potápěním nebo šnorchlováním mezi úchvatnými korály Rudého moře. U nás najdete vše.
  • ALL INCLUSIVE Tunisko za 8000 Kč?

    Ano, pro nás žádný problém. Hotel s bazénem, u moře, vhodný pro rodiny s dětmi i dospělé osoby.
  • Omán letecky se snídaní od 8500 Kč

    Objevte krásu exotického Ománu za bezkonkurenční ceny. Omán nabízí všechno, na co si jen vzpomenete.
  • Turecko od 5000 Kč!

    Dovolená v Turecku nemusí stát desetitisíce. Podívejte se na naši nabídku zájezdů.
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

DO EGYPTA ZA SUPER CENU
Dovolená u Rudého moře za bezkonkurenční ceny. Široká nabídka hotelů všech egyptských letovisek. 


TURECKO OD 5000 Kč!
Dovolená v Turecku nemusí stát desetitisíce. Podívejte se na naši nabídku zájezdů. 


HURGHADA ZA FANTASTICKOU CENU OD 6000 Kč
Léty osvědčená egyptská Hurghada, ALL INCLUSIVE od 6000 Kč. 


ALL INCLUSIVE TUNISKO ZA 8000 Kč? 
Ano, pro nás žádný problém. Hotel s bazénem, u moře, vhodný pro rodiny s dětmi i dopělé osoby. 


OMÁN LETECKY SE SNÍDANÍ OD 8500 Kč
Objevte krásu exotického Ománu za bezkonkurenční ceny. Omán nabízí všechno, na co si jen vzpomenete.
 

DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA - DOVOLENÁ V KARIBIKU ZA 20 TISÍC
Tropický ráj, křišťálově čisté moře, úchvatné pláže, skvělé jídlo a výborný rum. To a mnoho dalšího vám nabízí Dominikánská republika.  

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Turecko | Řecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Česko | Rakousko