Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Golfová hřiště v Egyptě I. - El Gouna Golf Club

V roce 1999 bylo na okraji egyptského letoviska El Gouna otevřeno golfové hřiště El Gouna Golf Club, které milovníkům tohoto sportu nabízí jedinečné možnosti vyžití. Hřiště je se čtrnácti hotely v El Gouna spojeny pravidelnou kyvadlovou dopravou.

El Gouna  je moderním egyptským turistickým střediskem ležícím na pobřeží Rudého moře, asi 20 km severně od Hurghady. Je ideálním cílem dovolené pro každého, kdo vyžaduje prvotřídní služby s nádechem luxusu. Letovisko bylo vybudováno na skupině ostrůvků, které jsou obklopeny lagunami, odtud pravděpodobně také pochází název El Gouna, který lze z arabštiny přeložit jako „laguna“.

El Gouna Golf Club

Návštěvníky nadchne nejen svou vkusně sladěnou architekturou, ale také čistotou a poklidnou atmosférou. Připomíná lázeňské městečko, ale kromě možností rekreace a odpočinku nabízí také dostatek příležitostí ke sportovnímu vyžití. Dnes už sem nemíří jen milovníci potápění a vodních sportů, ale také golfisté z celého světa.

Autory místního 18 jamkového golfového hřiště par 72 o délce 6269 metrů, jsou architekti Gene Bates a Fred Couples. V říjnu roku 1999 nejdříve vytvořili prvních 9 jamek, o rok později jich přibylo dalších devět. Stejně jako celé letovisko, je i golfové hřiště protkáno vodními kanály, lagunami a mosty – z toho důvodu jej mnozí nazývají „Malými egyptskými Benátkami“.

El Gouna Golf Club

Toto mistrovské hřiště disponuje šesti sadami odpališť, z nichž tři jsou pro muže a tři pro ženy. Jednotlivá odpaliště mají důmyslnou polohu, díky které je umožněna volba vzdálenosti již od 4275 metrů. Celé hřiště bylo navrženo velmi originálně. Aby nepůsobilo fádně, střídá se na něm poušť s velkými bunkery, které kontrastují s modrou vodou, svěžími zvlněnými fairwayemi a greeny. Hřiště v El Gouna je vhodné jak pro začátečníky, pokročilé, tak i profesionální hráče golfu. Odpaliště jsou přizpůsobená všem výkonnostním úrovním. Zahrát si mohou členové golfového klubu, golfisté za denní poplatek i turistické skupiny.

El Gouna Golf Club

Na své si zde na své přijdou i úplní začátečníci, kteří teprve kouzlo golfu začali objevovat. Mohou se totiž přihlásit do kurzů, které jsou vedeny anglicky i německy hovořícími profesionály. V zimním období se hráčům věnují čtyři, v létě pak dva golfoví mistři. Pro začátečníky je vyhrazen cvičný green i vodní cvičná louka, která pojme až 30 hráčů.

Na golfovém hřišti se setkáte s mnoha překážkami, které jsou důmyslně rozmístěny tak, aby byla hra co nejkreativnější. Největší problém však může dělat neovlivnitelná přírodní překážka, kterou je nestálý vítr zvaný bríza, vanoucí od Rudého moře. Ten přidává hřišti na náročnosti a ve skutečnosti je tak hra v El Gouna mnohem těžší, než se na první pohled může zdát. Od hráče je tak vyžadováno veliké soustředění a neustálé přizpůsobování hry vanoucímu větru. Asi nejzajímavější je  jamka č.4, pětipar, který se hraje většinou proti větru. Náročná je také devítka, která je dalším pětiparem hraným k nepřehlédnutelné věžové klubovně. Při druhé ráně je na dopad míčku vyhrazena jen úzká plocha, jamka je tak výzvou pro hráče s přesným dlouhým odpalem.

El Gouna Golf Club

Golfové hřiště je neustále zavlažováno, každý den se na jeho zelený trávník spotřebuje téměř 5 milionů litrů vody. Všem hráčům golfu jsou k dispozici služby na velmi vysoké úrovni. Najdete zde klubovnu Golf Club House, jejímž autorem je Michael Braves. V atraktivní hlavní budově klubovny se nachází specializovaný obchod, restaurace, bar a terasa, kde se podává občerstvení a nápoje. Součástí je také fitness club s tělocvičnou a lázněmi, kde si můžete užít masáž, saunu i pobyt v páře. Najdete zde rovněž relaxační zónu s bazénem. Hostům jsou dále k dispozici šatny, půjčovna golfového vybavení včetně golfových vozíků a úschovna golfových bagů. Využívat mohou také driving range se 30 stáními, pitch, chip & put area. 

NÁŠ TIP: Evidujte své golfové výsledky a statistiky a vyhodnoťte si, kde máte ve své hře rezervy. 

Další golfová hřiště v Egyptě:
Golfová hřiště v Egyptě I. - El Gouna Golf Club
Golfová hřiště v Egyptě II. - Madinat Makadi Golf Resort
Golfová hřiště v Egyptě III. - Taba Heights Golf Resort
Golfová hřiště v Egyptě IV. - Maritim Jolie Ville Golf & Resort
Golfová hřiště v Egyptě V. - Cascades Golf & Country Club
Golfová hřiště v Egyptě VI. - Steigenberger Al Dau Golf Course
Golfová hřiště v Egyptě VII. - Stella Di Mare Golf and Country Club
Golfová hřiště v Egyptě VIII. - Royal Valley Golf Club
Golfová hřiště v Egyptě IX. - Alexandria Sporting Club
Golfová hřiště v Egyptě X. - Katameya Heights Golf & Tennis Resort
Golfová hřiště v Egyptě XI. - Solaimaneyah Golf Resort
Golfová hřiště v Egyptě XII. - Dreamland Golf & Tennis Resort
Golfová hřiště v Egyptě XIII. - Mirage City Golf Club

- jap -
Foto: elgouna.com

Článek byl zobrazen 33 428 krát.

Kontextová reklama

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

DO EGYPTA ZA SUPER CENU
Dovolená u Rudého moře za bezkonkurenční ceny. Široká nabídka hotelů všech egyptských letovisek. 


TURECKO OD 5000 Kč!
Dovolená v Turecku nemusí stát desetitisíce. Podívejte se na naši nabídku zájezdů. 


HURGHADA ZA FANTASTICKOU CENU OD 6000 Kč
Léty osvědčená egyptská Hurghada, ALL INCLUSIVE od 6000 Kč. 


ALL INCLUSIVE TUNISKO ZA 8000 Kč? 
Ano, pro nás žádný problém. Hotel s bazénem, u moře, vhodný pro rodiny s dětmi i dopělé osoby. 


OMÁN LETECKY SE SNÍDANÍ OD 8500 Kč
Objevte krásu exotického Ománu za bezkonkurenční ceny. Omán nabízí všechno, na co si jen vzpomenete.
 

DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA - DOVOLENÁ V KARIBIKU ZA 20 TISÍC
Tropický ráj, křišťálově čisté moře, úchvatné pláže, skvělé jídlo a výborný rum. To a mnoho dalšího vám nabízí Dominikánská republika.  

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Turecko | Řecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Česko | Rakousko