Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Golfová hřiště v Egyptě X. - Katameya Heights Golf & Tennis Resort

Jestliže toužíte si zahrát golf ve stínu starověkých pyramid, navštivte golfové hřiště Katameya Heights nacházející se na předměstí egyptské metropole Káhiry. Jeho kopcovitý charakter je jedinečným zážitkem pro hráče všech úrovní. Blízkost Káhiry z něj dělá jedno z nejvyhledávanějších hřišť v celém Egyptě.

Káhira je se svými 14 miliony obyvatel největším a nejlidnatějším městem celé Afriky. Rozkládá se na ploše 450 kilometrů čtverečních a stala se kulturním a politickým centrem Egypta. Metropole působí na návštěvníky na první pohled poněkud uspěchaně, je plná hluku a chaosu. Tento dojem ale časem ustoupí a návštěvníci začnou poznávat její krásná a tajuplná zákoutí. Káhira má své unikátní osobní kouzlo a tajuplnou atmosféru, díky které přitahuje davy turistů z nejrůznějších koutů světa.

Pokud si budete chtít užít klidu a golfové pohody, vyrazte mimo centrum města. Na jihovýchodním předměstí metropole již vyrostlo několik golfových resortů, které rozhodně stojí za to navštívit. Jedním z nich je i Katameya Heights Golf & Tennis Resort situovaný mezi čtvrtí Maadi a Heliopolis, asi 35 minut jízdy od mezinárodního letiště. Hřiště spadající pod resort jsou mistrovským dílem renomovaného francouzského architekta Yvese Bureaua. Vybudována byla v roce 1997, tedy celých sto let po vzniku prvních golfových hřišť v Egyptě a odstartovala novou vlnu rozvoje egyptského golfu. Byla rovněž prvním komerčním stavebním projektem v zemi v oblasti golfu a realit.

Architekt Yves Bureau svým esteticky dokonalým návrhem, nasadil konkurenci (co se kvality týče) laťku hodně vysoko. Součástí golfového resortu je totiž i elegantní klubovna, rozsáhlé vybavení pro volnočasové aktivity a dostatek ubytovacích zařízení. V resortu Katameya Heights Golf & Tennis Resort se nachází dvě golfová hřiště – 18 jamkové turnajové hřiště par 72 s délkou 6218 metrů a devítijamkové hřiště par 35 o délce 2729 metrů. Mnohdy se tak setkáte s označením, že Katameya Heights je 27 jamkovým hřištěm, ve skutečnosti jde o spojení dvou hřišť.

Obě hřiště potěší golfisty všech úrovní, jsou zde jamyk vhodné pro začátečníky, ale hřiště perfektně prověří i schopnosti zkušenějších hráčů. Zahrát si zde mohou členové golfového klubu, turistické skupiny i golfisté za denní poplatek. Návštěvníci si mohou zahrát od neděle do čtvrtka, kromě státních svátků.

Hřiště byla vystavěna v kopcovité krajině a jsou tvořena výraznými výškovými rozdíly. Díky tomu se při hře naskýtá obdivuhodný výhled na okolní krajinu, za dobré viditelnosti můžete dohlédnout až na starověké pyramidy. V současnosti je Katameya Heights jedním z nejluxusnějších egyptských hřišť, které se nachází v nádherném, ale náročném terénu, a proto vyžaduje kreativní a přesnou hru.

Originální jamky nabízejí 5 odpališť, na hřišti najdete rychlé greeny, záludné bunkery, vodní překážky a fairwaye lemované zlatým pouštním pískem. Nejkrásnější je jamka číslo 15 par 5 o délce 450 metrů, která poskytuje nádherné výhledy na Káhiru. Tato jamka je považována také za jednu z nejnáročnějších na turnajovém hřišti. Přistávací plochy pro odpaly se nachází 40 metrů pod odpalištěm, na místě, kde se fairway stáčí ostře doprava a lemuje jezera. Z tohoto místa na vás pak čeká náročná a riziková přihrávka na green chráněný bunkery. Jamka č. 15 je součástí náročné závěrečné části hřiště, následuje po obtížné čtrnáctce a předchází snad nejtěžšímu tříparu na hřišti. Je potřeba se zde vyhnout jezeru a hranicím hřiště na sedmnáctce a poté je potřeba zdolat úzkou osmnáctku, která se hraje do kopce.

Pokud nepatříte mezi zkušené golfisty a s golfem teprve začínáte, není třeba se ničeho obávat. Předtím, než půjdete hrát golf, jak se říká „naostro“, máte možnost si procvičit své dovednosti na tréninkových prostorách. Součástí golfového areálu je cvičná louka s 24 stanovišti po obou stranách a tři cvičné greeny. Kdo má zájem, může se účastnit výuky od profesionálních PGA trenérů golfu v golfové akademii. V nabídce jsou jak individuální, tak i skupinové lekce. Akademie využívá v rámci tréninku nejmodernější videoanalýzu švihu, vysokorychlostní digitální fotografii i grafické obrazové znázornění. Hráči si tak brzy zlepšují své skóre a zároveň mají i větší radost ze hry.

Všem hráčům je k dispozici klubovna se 2 restauracemi, po každém kole se tak můžete osvěžit nápojem nebo dobrým jídlem. Součástí klubovny je také bar, salonky, plně vybavený pro shop, půjčovna golfového vybavení, úschovna zavazadel, šatny, sprchy a sociální zázemí. Kromě golfových holí si můžete zapůjčit vozíky, motorové vozíky nebo si najmout kedíky. Na hřišti jsou ještě tři provozovny s občerstvením.

V areálu Katameya Heights Golf & Tennis Resort je umístěn také (jak je již z názvu patrné) prestižní El Shafei Tennis Ranch nabízející perfektní podmínky pro hraní tenisu. K dispozici je 10 antukových kurtů a tři squashové kurty.  Další budovou je The Spa and Health Club, kde najdete tělocvičnu, padesátimetrový bazén, skluzavky, ale užívat si zde můžete i masáží, sauny nebo jacuzzi. V tělocvičně můžete využívat běžecké trenažéry, rotopedy nebo si zacvičit s činkami. V areálu je samozřejmě také supermarket, kadeřník, malé zdravotní centrum, školka a samostatná dětská klubovna se dvěma vyhřívanými bazény i hřištěm. V okolí resortu vyrostlo na 280 luxusních vilek s vyhlídkou na 250 akrů rozlehlých fairwayí. O prostory k ubytování tak není nouze. Celkově je možné golf v blízkosti Káhiry jen a jen doporučit, všechna hřiště jsou bezvadně udržovaná a nabízí špičkovou kvalitu.

- jap -
Foto: www.katameyaheights.com

Golfová hřiště v Egyptě:
Golfová hřiště v Egyptě I. - El Gouna Golf Club
Golfová hřiště v Egyptě II. - Madinat Makadi Golf Resort
Golfová hřiště v Egyptě III. - Taba Heights Golf Resort
Golfová hřiště v Egyptě IV. - Maritim Jolie Ville Golf & Resort
Golfová hřiště v Egyptě V. - Cascades Golf & Country Club
Golfová hřiště v Egyptě VI. - Steigenberger Al Dau Golf Course
Golfová hřiště v Egyptě VII. - Stella Di Mare Golf and Country Club  
Golfová hřiště v Egyptě VIII. - Royal Valley Golf Club
Golfová hřiště v Egyptě IX. - Alexandria Sporting Club  
Golfová hřiště v Egyptě X. - Katameya Heights Golf & Tennis Resort
Golfová hřiště v Egyptě XI. - Solaimaneyah Golf Resort
Golfová hřiště v Egyptě XII. - Dreamland Golf & Tennis Resort
Golfová hřiště v Egyptě XIII. - Mirage City Golf Club

Článek byl zobrazen 7 639 krát.

Kontextová reklama

  • Do Egypta za super cenu

    Dovolená u Rudého moře za bezkonkurenční ceny. Široká nabídka hotelů všech egyptských letovisek. Egyptské pyramidy, starověké chrámy, plavba po řece Nil, all inclusive dovolené s potápěním nebo šnorchlováním mezi úchvatnými korály Rudého moře. U nás najdete vše.
  • Dominikánská republika - dovolená v Karibiku za 20 tisíc

    Tropický ráj, křišťálově čisté moře, úchvatné pláže, skvělé jídlo a výborný rum. To a mnoho dalšího vám nabízí Dominikánská republika.
  • ALL INCLUSIVE Tunisko za 8000 Kč?

    Ano, pro nás žádný problém. Hotel s bazénem, u moře, vhodný pro rodiny s dětmi i dospělé osoby.
  • Hurghada za fantastickou cenu od 6000 Kč

    Léty osvědčená egyptská Hurghada, ALL INCLUSIVE od 6000 Kč. Vyberte si z široké nabídky resortů v této destinaci.
  • Turecko od 5000 Kč!

    Dovolená v Turecku nemusí stát desetitisíce. Podívejte se na naši nabídku zájezdů.
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

DO EGYPTA ZA SUPER CENU
Dovolená u Rudého moře za bezkonkurenční ceny. Široká nabídka hotelů všech egyptských letovisek. 


TURECKO OD 5000 Kč!
Dovolená v Turecku nemusí stát desetitisíce. Podívejte se na naši nabídku zájezdů. 


HURGHADA ZA FANTASTICKOU CENU OD 6000 Kč
Léty osvědčená egyptská Hurghada, ALL INCLUSIVE od 6000 Kč. 


ALL INCLUSIVE TUNISKO ZA 8000 Kč? 
Ano, pro nás žádný problém. Hotel s bazénem, u moře, vhodný pro rodiny s dětmi i dopělé osoby. 


OMÁN LETECKY SE SNÍDANÍ OD 8500 Kč
Objevte krásu exotického Ománu za bezkonkurenční ceny. Omán nabízí všechno, na co si jen vzpomenete.
 

DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA - DOVOLENÁ V KARIBIKU ZA 20 TISÍC
Tropický ráj, křišťálově čisté moře, úchvatné pláže, skvělé jídlo a výborný rum. To a mnoho dalšího vám nabízí Dominikánská republika.  

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Turecko | Řecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Česko | Rakousko