Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Golfová hřiště v Egyptě VII. - Stella di Mare Golf and Country Club

V jednom z nejmladších egyptských letovisek Ain Soukhna, které vyrostlo na pobřeží Rudého moře, byl před pár lety vybudován golfový resort Stella do Mare Golf and Country Club. Místní golfové hřiště, které je dílem architekta Karla Littena dnes patří k nejlepším v Egyptě.

Letovisko Ain Soukhna, jehož historie se datuje do roku 1998, se v současnosti již může pochlubit řadou luxusních hotelových komplexů, restauracemi, kavárnami, hřišti, obchodními centry i příjemnými parky. Je situováno asi 40 kilometrů od Suezského průlivu, kde je z jedné strany lemováno Červenými horami arabské pouště a ze strany druhé modravými hlubinami Rudého moře. Velkým lákadlem jsou zdejší široké a dlouhé udržované písečné pláže s pozvolným vstupem do moře a také horké minerální prameny, po nichž bylo letovisko dokonce pojmenováno. Ain Soukhna znamená v arabštině „horký pramen“.

Do Ain Soukhna se sjíždějí nejen milovníci slunce, moře a vodních radovánek, ale také golfisté z celého světa. Golfové hřiště Stella di Mare dlouhé 6500 metrů bylo slavnostně otevřeno v roce 2006. Toto 18 jamkové hřiště par 72 je vhodné jak pro začátečníky, tak i pokročilé golfisty. Je tvořeno širokými fairwayemi, nádherně modelovanými greeny, řadou bunkerů a najdete na něm i množství vodních překážek. Překážky byly plánovány velmi strategicky a tak prověří schopnosti analýzy hřiště zkušenými golfisty. Při hře se nabízí krásné výhledy na pobřeží Rudého moře, díky této jedinečné poloze se tak Stella di Mare stalo velmi oblíbeným a hojně navštěvovaným hřištěm v Egyptě.

Jde navíc o tzv. linksové hřiště, pro které je typický rovinatý charakter a minimum stromů na hřištii. Jeho součástí jsou také velmi vysoké roughy, tedy části s vyšší a hustší trávou než jaká je na fairwayích. Nedílnou součástí hry na linksovém hřišti se stávají rozmary počasí, zejména tedy větru. Tento typ hřišť má svůj původ v Anglii a typickým příkladem je golfové hřiště ve skotském St. Andrews. Linksové hřiště Stella di Mare v Ain Soukhna tak nabízí vše, co je potřeba pro skvělý golf.

S vodními překážkami se setkáte na šesti jamkách, včetně té nejdelší a nejtěžší jamky, kterou je jamka číslo tři, pětipar dlouhý 541 metrů. Obtížná je však také čtyřparová šestnáctka, která je také doglegem, tedy jamkou, jejíž fairway se stáčí do strany pod jistým úhlem a jamka tak získává na technické obtížnosti. Propojená jezírka zde vytvářejí na fairwayi ostrůvky, na něž je třeba se dostat dvěma ranami nad vodou. Další jezírko obklopuje malý green na jamce 18 par 4, kde je také třeba značné přesnosti.

Pro méně zkušené golfisty je zde cvičný green a vodní cvičná louka, která je součástí tréninkových prostor klubu. V klubu působí profesionálové PGA golfové akademie Stella di Mare Golf & Country Club, kteří vám rádi pomohou zdokonalit se ve hře. Lekce probíhají v angličtině, němčině, švédštině a finštině. Golfistům je v areálu k dispozici klubovna s restaurací, barem, terasou, specializovaným obchodem, šatnami a úschovnou golfových bagů. Součástí je také půjčovna golfového vybavení, motorových vozíků, nebo si můžete najmout „kedíka“.

Golfové hřiště Stella di Mare spadá do komplexu hotelových resortů nabízejících kvalitní ubytovací i stravovací služby. Jednotlivé hotely nabízí také řadu možností pro sportovní vyžití a volný čas. Kdo má zájem, může se věnovat jen oblíbenému nicnedělání na písečné pláži, aktivnější jedinci mohou vyzkoušet vodní sporty, jako je například vodní lyžování, kiting či surfing. Půjčit si můžete šlapadla, loďky a další vybavení. Na souši je možné si zahrát tenis, plážový volejbal, badminton nebo kulečník. V hotelu Stella Grand Hotel se nachází talasoterapeutické centrum nabízející parní lázně, saunu a turecké lázně, vnitřní i venkovní hydromasážní bazén s mořskou vodou, kúry s přírodním bahnem, vodní postele, parní koupele a spoustu dalších procedur. K dispozici je také masážní salón a tělocvična. Centrum bylo postaveno ve faraonském stylu a je největším talasoterapeutickým centrem na Středním východě. 

NÁŠ TIP: Evidujte své golfové výsledky a statistiky a vyhodnoťte si, kde máte ve své hře rezervy. 

- jap -
Foto: www.stelladimaregolf.com

Golfová hřiště v Egyptě:
Golfová hřiště v Egyptě I. - El Gouna Golf Club
Golfová hřiště v Egyptě II. - Madinat Makadi Golf Resort
Golfová hřiště v Egyptě III. - Taba Heights Golf Resort
Golfová hřiště v Egyptě IV. - Maritim Jolie Ville Golf & Resort
Golfová hřiště v Egyptě V. - Cascades Golf & Country Club
Golfová hřiště v Egyptě VI. - Steigenberger Al Dau Golf Course
Golfová hřiště v Egyptě VII. - Stella Di Mare Golf and Country Club
Golfová hřiště v Egyptě VIII. - Royal Valley Golf Club
Golfová hřiště v Egyptě IX. - Alexandria Sporting Club
Golfová hřiště v Egyptě X. - Katameya Heights Golf & Tennis Resort
Golfová hřiště v Egyptě XI. - Solaimaneyah Golf Resort
Golfová hřiště v Egyptě XII. - Dreamland Golf & Tennis Resort
Golfová hřiště v Egyptě XIII. - Mirage City Golf Club

Článek byl zobrazen 8 662 krát.

Kontextová reklama

  • Turecko od 5000 Kč!

    Dovolená v Turecku nemusí stát desetitisíce. Podívejte se na naši nabídku zájezdů.
  • Dominikánská republika - dovolená v Karibiku za 20 tisíc

    Tropický ráj, křišťálově čisté moře, úchvatné pláže, skvělé jídlo a výborný rum. To a mnoho dalšího vám nabízí Dominikánská republika.
  • ALL INCLUSIVE Tunisko za 8000 Kč?

    Ano, pro nás žádný problém. Hotel s bazénem, u moře, vhodný pro rodiny s dětmi i dospělé osoby.
  • Hurghada za fantastickou cenu od 6000 Kč

    Léty osvědčená egyptská Hurghada, ALL INCLUSIVE od 6000 Kč. Vyberte si z široké nabídky resortů v této destinaci.
  • Do Egypta za super cenu

    Dovolená u Rudého moře za bezkonkurenční ceny. Široká nabídka hotelů všech egyptských letovisek. Egyptské pyramidy, starověké chrámy, plavba po řece Nil, all inclusive dovolené s potápěním nebo šnorchlováním mezi úchvatnými korály Rudého moře. U nás najdete vše.
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

DO EGYPTA ZA SUPER CENU
Dovolená u Rudého moře za bezkonkurenční ceny. Široká nabídka hotelů všech egyptských letovisek. 


TURECKO OD 5000 Kč!
Dovolená v Turecku nemusí stát desetitisíce. Podívejte se na naši nabídku zájezdů. 


HURGHADA ZA FANTASTICKOU CENU OD 6000 Kč
Léty osvědčená egyptská Hurghada, ALL INCLUSIVE od 6000 Kč. 


ALL INCLUSIVE TUNISKO ZA 8000 Kč? 
Ano, pro nás žádný problém. Hotel s bazénem, u moře, vhodný pro rodiny s dětmi i dopělé osoby. 


OMÁN LETECKY SE SNÍDANÍ OD 8500 Kč
Objevte krásu exotického Ománu za bezkonkurenční ceny. Omán nabízí všechno, na co si jen vzpomenete.
 

DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA - DOVOLENÁ V KARIBIKU ZA 20 TISÍC
Tropický ráj, křišťálově čisté moře, úchvatné pláže, skvělé jídlo a výborný rum. To a mnoho dalšího vám nabízí Dominikánská republika.  

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Turecko | Řecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Česko | Rakousko