Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Egypt - dovolená jak má být s CK SHENKO´S

Toužíte po báječné dovolené? Rádi byste spojili koupání se šnorchlováním a opalováním na písečných plážích s poznáním pradávné historie a architektury? Navštivte tedy Egypt a uvidíte, že si jej zamilujete.

Egypt patří mezi turisty nejvyhledávanější zemi světa. Fascinuje nejen svými historickými památkami a dávnou civilizací, která se v údolí Nilu objevila už před 700 tisíci lety, ale především nádhernými písčitými plážemi u Rudého moře.

Výborné klimatické podmínky zaručují kvalitní dovolenou po celý rok. Krásné hotelové resorty lákají k dovolené a odpočinku celoročně. Stabilní počasí a nadstandardní vybavenost je symbolikou dnešního Egypta, země dávných faraónů a dnešního ráje koupání, potápění, zábavy i dokonalého odpočinku.

Země faraónů a pyramid

Cestovatel, který se vydá do Egypta, by neměl opomenout ani jednu z možností, které tato země nabízí. Vždyť Egypt je země obestřená tajemstvím, protiklady, mystikou a záhadami. Tolik historických a kulturních památek nevyčíslitelných hodnot, jež nabízí Egypt, zašlou slávu faraónů a pyramidy, patřící k sedmi divům světa, nenajdete v žádné jiné zemi světa. Vy, kteří nemáte v oblibě jen relaxaci na plážích, neváhejte a pojeďte s námi na poznávací zájezd, díky kterému nahlédnete za poodhalenou roušku egyptské historie.

Přírodní podmínky

Neskutečné horko, kilometry daleko žádný stín, kam by se dalo schovat. Písek či kámen. Najednou se přižene vítr a drobného prachu a písku jsou plné obličeje. Tak to je poušť. Může být takové nehostinné místo vůbec krásné? Ano, nejenom že může, ono to krásné taky je. Každá poušť má svoji podmanivou krásu. Platí to i o Sahaře, největší poušti na zeměkouli. To, že tady bývaly savany a dostatek vody, je už minulostí. Dnes je situace jiná. Kamenité pláně se střídají s horami, občas následuje písek a pak je zase vyprahlá hlína. Není to ale tak, že by zde nebyla žádná vegetace. Různé trávy, občas křoví a výjimečně i strom. Krajina se dramaticky mění. Lze najít místa, kde je louka a pasou se zde velbloudi. Ale za pár desítek kilometrů je situace jiná - není tady nic kromě výhně a horka. K tomu, aby si člověk Saharu zamiloval, ji musí alespoň jednou navštívit. Musí poznat a zažít sílu tohoto místa. Vidět, jak se krajina mění. Jak z kamenných plání vystupují ohromné kamenné hory, které vypadají, jako kdyby sem nějací obři nanosili tisíce ohromných kamenů. Některé jsou přitom dokonale kulaté, jako kdyby je někdo opracoval. Mramorové hory, na pomezí skalnaté části pouště a písečné části pouště. Ohromné skály z mramoru, které jsou částečně zaváté pískem. A samozřejmě písečné duny, které každý na poušti očekává. Táhnou se desítky kilometrů a vytvářejí úžasnou krajinu. Mezi tím vším naleznete malé zázraky - oázy. Ať místa plná zeleně a vody, tak i místa, kde stojí pár domů uprostřed ničeho a přesto zde žijí zde lidé. Největší překvapení je ale potkat na poušti divoká zvířata. Pozorovat gazely, které se prohánějí rozpálenými pláněmi, to je úžasný zážitek. A když v trávě u oázy najdete chameleona, nemáte vůbec pocit, že jste na poušti.

Nejznámější letoviska pro vaši dovolenou

Vydejte se s námi do jednoho z nejznámějších a nejoblíbenějších letovisek na africkém pobřeží Rudého moře - Hurghady. Město má kolem 100 tis. obyvatel a jeho stáří je přes 20 let. Hurghada má tři centra: staré centrum Dahar, nové centrum Sakkala a nejnovější centrum Resorts Street.

Výhodou tohoto místa jsou nejen písčité pláže a blízkost atraktivních podmořských korálových útesů, ale i jeho poloha v rozumné vzdálenosti od Káhiry a Luxoru, kde můžete navštívit monumentální staroegyptské památky: nejznámější pyramidové pole, kde naleznete tři největší a nejznámější pyramidy v Gíze, Údolí Králů a Královen, zádušní chrám královny Hatšepsut, Memnonovy kolosy, Karnacký a Luxorský chrám. Kromě výletu za historií s námi můžete navštívit ostrov Giftun, kde Vás okouzlí fascinující korálový svět. Hurghada vám celoročně nabídne slunce, pláže s kulisou pouštních hor, oblasti vhodné pro surfování a potápění.

Jste milovníci potápění a vyhledáváte bohatý podmořský svět? Pak je letovisko Sharm El Sheikh ideálním místem pro vaši dovolenou. Hlavní centrum Sharmu El Sheikhu je soustředěno přímo u nejhezčí písečné zátoky Naama Bay, vedle které se můžete procházet po krásné promenádě lemované z jedné strany pláží a palmami, z druhé stany spoustou restaurací, kde si můžete vychutnat výborné místní speciality s přáteli. Centrální promenáda je pak plná barů, obchodů a hotelů s typickou arabskou architekturou, ale také několik supermoderních hotelových komplexů v krásných zahradách s bazény, které Vám nabídnou opravdu ideální podmínky pro trávení dovolené. 

Kvalitní golf

Překrásná Egypt vám nenabízí pouze jedny z nejstarších památek a moře s nádherným koupáním, ale díky vyspělému a stále se neskutečně rychle rozvíjejícímu cestovnímu ruchu má celoročně k dispozici nové luxusní hotely na světové úrovni, se skvělými službami, koupáním a celoroční možnosti kvalitního golfu. Nejchladnější měsíce v roce, které jsou ve druhé polovině ledna a v únoru, neklesají ve dne teploty pod 21 C, což je značka „ideál“ pro golfisty. Zveme vás na malou exkurzi s naší CK SHENKOS s.r.o. do letovisek Ain El Soukána, Hurghada, Káhira a Sharm El Sheikh na Sinaji.

Doufáme, že tady naleznete přesně to, co hledáte. Můžeme Vás ujistit, že nikdy nebudeme šetřit našim úsilím, abychom vám připravili maximálně komfortní a uspokojivou dovolenou, která vás přesvědčí o naší profesionalitě a zanechá ve vás nezapomenutelné zážitky.

Slevy a výhody

Pokud čekáte s výběrem dovolené na poslední chvíli, nabídneme vám nabídku last minute zájezdů, zajímavé slevy a možnost přesně přizpůsobit dovolenou vašim potřebám. Ale mějte na paměti, že nejen last minute zájezdy jsou levné, využijte také cenově výhodných first minute zájezdů.  Slevy poskytujeme z konečných cen. OD CK SHENKO´S JEN PRO VÁS!

- PR článek -

CK SHENKO´S
Litovelská 117/6
779 00 Olomouc
Telefon: 585 428 886, 777 888 550

info@shenkos.cz
www.shenkos.cz

Článek byl zobrazen 6 616 krát.

Kontextová reklama

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

DO EGYPTA ZA SUPER CENU
Dovolená u Rudého moře za bezkonkurenční ceny. Široká nabídka hotelů všech egyptských letovisek. 


TURECKO OD 5000 Kč!
Dovolená v Turecku nemusí stát desetitisíce. Podívejte se na naši nabídku zájezdů. 


HURGHADA ZA FANTASTICKOU CENU OD 6000 Kč
Léty osvědčená egyptská Hurghada, ALL INCLUSIVE od 6000 Kč. 


ALL INCLUSIVE TUNISKO ZA 8000 Kč? 
Ano, pro nás žádný problém. Hotel s bazénem, u moře, vhodný pro rodiny s dětmi i dopělé osoby. 


OMÁN LETECKY SE SNÍDANÍ OD 8500 Kč
Objevte krásu exotického Ománu za bezkonkurenční ceny. Omán nabízí všechno, na co si jen vzpomenete.
 

DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA - DOVOLENÁ V KARIBIKU ZA 20 TISÍC
Tropický ráj, křišťálově čisté moře, úchvatné pláže, skvělé jídlo a výborný rum. To a mnoho dalšího vám nabízí Dominikánská republika.  

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Turecko | Řecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Česko | Rakousko