Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

7 důvodů, proč letos v zimě vyrazit na plavbu Rudým mořem

Letos v lednu jsme pro vás v cestovní kanceláři Riviera Tour ve spolupráci s plavební společností MSC Cruises připravili úplnou novinku – plavbu těmi nejkrásnějšími místy Rudého moře, na kterou s námi můžete vyrazit včetně letecké dopravy a českého delegáta v ceně.

Letos v lednu jsme pro vás v cestovní kanceláři Riviera Tour ve spolupráci s plavební společností MSC Cruises připravili úplnou novinku – plavbu těmi nejkrásnějšími místy Rudého moře, na kterou s námi můžete vyrazit včetně letecké dopravy a českého delegáta v ceně. A protože víme, že především Saudská Arábie, ale i ostatní země na trase, představují pro nás, české suchozemce, místa dosud vídaná především v cestopisných dokumentech, přinášíme vám dnes tento článek obsahující 7 důvodů, proč byste si naši letošní zimní speciální plavbu na lodi MSC Orchestra rozhodně neměli nechat ujít.

1) ÚPLNĚ JINÝ SVĚT

Na konci roku 2019 začala Saudská Arábie poprvé v historii vydávat turistická víza. Pro cestovatele se tak otevřela dosud nedostupná, rozlohou 13. největší země světa, s mimořádnou historií a přírodními krásami. MSC Cruises o dva roky později jako jedna z prvních velkých plavebních společností začíná pořádat plavby do této země, spojené s návštěvou vyhlášených destinací okolních zemí. Po plavbách Perským zálivem se tak cestovatelům na lodních gigantech otevřela už druhá destinace umožňující poznávat tajemství islámské kultury. V oblasti Rudého moře je navíc tato kultura spojena s dědictvím starého Egypta, Izraele a pouštních beduínů, které jí dodává specifický tajemný ráz. Pokud chcete nahlédnout pod závoj tohoto koutu světa, je naše zimní plavba rozhodně něčím pro vás.

Plavba po Rudém moři

2) MEDÍNA – MĚSTO PROROKOVO

První zastávkou naší cesty po vyplutí z egyptské Safagy bude saudskoarabský přístav Džidda. Toto rychle rostoucí moderní město se nachází necelých 60 kilometrů vzdušnou čarou od Mekky, nejvýznamnějšího místa islámu. Nemuslimové zde ovšem mají vstup zakázán, proto vám nabídneme možnost vyrazit na výlet do Medíny, která spolu se zmíněnou Mekkou a Jeruzalémem patří mezi tři nejposvátnější místa tohoto náboženství.

A nebude to výlet jen tak ledajaký – naším dopravním prostředkem bude více než 450 km dlouhá luxusní vysokorychlostní železniční trať, kterou Saudové otevřeli v roce 2018 a na níž se vlaky pouštní krajinou prohánějí rychlostí až 300 km/h. Ale zpět k Medíně. V roce 622 sem přišel prorok Mohamed a město se postupně stalo historicky první obcí, která přijala islám. Od stejného roku se také datuje i muslimský letopočet. Ve městě se vydáme na panoramatickou prohlídku autobusem kolem hory Ohud, dějiště jedné z nejvýznamnějších bitev v islámské historii, ve které se potkala muslimská vojska vedená prorokem Mohamedem s vojsky z Mekky. Následně si z autobusu prohlédneme Prorokovu mešitu a také mešitu Al-Ghamamh. Poté na nás bude čekat výstava architektury Prorokovy mešity, která nám pomůže pochopit její dlouhou a pozoruhodnou historii, a oběd s ochutnávkou místní kuchyně. Vyhlídková jízda bude pokračovat kolem Hidžánského železničního muzea a krátce zastavíme také před mešitou Quba, která je považována za vůbec nejstarší mešitu vůbec. Pak už nás čeká opět cesta rychlovlakem zpět do Džiddy, kde nastoupíme na autobus, který nás odveze zpátky na loď.

A samozřejmě nezapomínáme ani na ty, kteří s námi na výlet do Medíny nevyrazí – náš druhý delegát pro ně připraví prohlídku pamětihodností v přístavu Džidda a jeho okolí.

Plavba po Rudém moři

3) OBJEVTE SKALNÍ MĚSTO PETRA, JEDEN ZE SOUČASNÝCH SEDMI DIVŮ SVĚTA

Naší další zastávkou bude přístav Akkaba, ze kterého náš delegát se zájemci vyrazí na celodenní výlet do světoznámého skalního města Petra, součásti Světového dědictví UNESCO, které bylo v roce 2007 v neoficiálním hlasování zvoleno jedním ze sedmi současných divů světa. Město do skály vytesali nabatejští Arabové, kteří do nehostinných skal umně svedli okolní vody a vytvořili z nich umělou oázu. Od té doby jim sloužilo jako hlavní město nepřístupné cizincům a po dvě tisíciletí skryto zrakům okolního světa. Vše se změnilo v roce 1812, kdy do něj v přestrojení za Araba pronikl švýcarský objevitel Johann Ludwig Burckhardt. Naše prohlídka povede přírodním kaňonem Siq, na jehož konci se Petra rozevírá do své plné krásy. S průvodcem si následně prohlédneme velký amfiteátr a královské hrobky. Po prohlídce zamíříme do blízkého hotelu, kde na nás bude čekat skvělý oběd. Zpět na MSC Orchestra se vrátíme po scénické cestě klimatizovaným autobusem jordánskou pouští.

Plavba po Rudém moři

4) ODPOČINEK NA PLÁŽI V ŠARM AŠ-ŠAJCHU

Třetí zastávkou naší cesty je egyptské letovisko Šarm aš-Šajch poblíž jižního výběžku Sinajského poloostrova. Kromě nádherných písčitých pláží s křišťálově modrou vodou je známé také jako jedna z lokací, kterou kvůli mělkým vodám blízké Tiránské úžiny někteří biblisté považují za místo izraelského přechodu rozdělenými vodami moře. Tento den věnujeme odpočinku a aktivitám u moře, budeme totiž nabírat síly pro další den, který přinese jeden z hlavních vrcholů celé plavby.

Plavba po Rudém moři

5) PROZKOUMEJTE ZBLÍZKA EGYPTSKÉ PYRAMIDY

Kdo tráví dovolenou v přístavu El Sokhna a nenavštíví pyramidy v Gíze, jako by v Egyptě nebyl. I zde vám proto nabídneme možnost celodenního výletu do Káhiry, která je s 20 miliony obyvatel jedním z největších měst na světě. Ráno nasedneme do autobusu, který nás vezme na téměř 2 a půl hodinovou projížďku egyptskou pouští. Poté dorazíme na slavnou planinu v Gíze, kde se nachází tři slavné pyramidy faraonů Chufua, Rachefa a Menkaura. Během pobytu v této lokalitě budete mít možnost navštívit slavné Údolí chrámů a světoznámou Sfingu, největší sochu, která byla kdy vyrobena z jednoho kusu kamene. Po prohlídce vyrazíme do fascinujícího Egyptského muzea, které mimo jiné schraňuje širokou sbírku artefaktů z pokladu faraona Tutanchamóna. Po prohlídce muzea vyrazíme na oběd a na suvenýry do egyptského bazaru nebo Institutu papyru. Následně vyrazíme autobusem přes poušť zpátky na MSC Orchestra.

Plavba po Rudém moři

6) DVA DNY NICNEDĚLÁNÍ NA PALUBĚ LUXUSNÍ LODI

Během cesty nás čekají hned dva dny celodenní plavby na naší lodi MSC Orchestra, které můžete využít k celodenní relaxaci u lodních bazénů, návštěvě lodních lázní se saunami, masážemi a velkou posilovnou, ochutnáváním koktejlů v barech nebo užíváním světové gastronomie v lodních restauracích a bufetech. Po celodenním náročném nicnedělání nás večer na přídi lodi bude čekat velkolepé divadlo ve stylu Broadwaye a animátorské taneční a zábavní programy po celé lodi. Nemusíte se tedy bát, během těchto dvou dnů se rozhodně nudit nebudete.

Plavba po Rudém moři

7) RUDÉ MOŘE: DŮLEŽITÁ DOPRAVNÍ CESTA, ALE TAKÉ PŘÍRODNÍ UNIKÁT

Poslední důvod je pro nás paradoxně důvodem nejdůležitějším. Rudé moře, na kterém celou dobu poplujeme, je vnitřním mořem Indického oceánu a nachází se v úzkém prostoru mezi Arabským poloostrovem a Africkým kontinentem. Je 2 250 km dlouhé a až 355 km široké, jeho maximální hloubka je 2 211 m. Má velmi vysokou salinitu, která je způsobena velkým výparem, minimálním množstvím srážek a omezeným přítokem sladké vody z okolních řek - v některých místech má hodnotu až 42 promile, což představuje 42 gramů soli na litr mořské vody (průměrná hodnota salinity světového oceánu je 35 promile). Rudé moře je jedním z nejseverněji položených korálových moří na planetě, což z něj činí lákavé místo k potápění, o čemž se můžete přesvědčit při potápění v Šarm aš-Šajchu. Díky Suezskému průplavu je navíc tato vodní plocha jednou z nejdůležitějších dopravních oblastí planety – v současnosti se jím plaví většina lodní dopravy mezi Evropou, Severní Amerikou a zeměmi jižní a východní Asie a Pacifiku.

Plavba po Rudém moři

Toto je našich 7 důvodů, proč letos v zimě vyrazit na plavbu Rudým mořem. Pokud vás naše nabídky zaujala, klikněte na tento odkaz a dozvíte se o ní víc. Budeme se na Vás těšit v lednu!

- PR článek - 

Článek byl zobrazen 989 krát.

Kontextová reklama

  • Hurghada za fantastickou cenu od 6000 Kč

    Léty osvědčená egyptská Hurghada, ALL INCLUSIVE od 6000 Kč. Vyberte si z široké nabídky resortů v této destinaci.
  • Do Egypta za super cenu

    Dovolená u Rudého moře za bezkonkurenční ceny. Široká nabídka hotelů všech egyptských letovisek. Egyptské pyramidy, starověké chrámy, plavba po řece Nil, all inclusive dovolené s potápěním nebo šnorchlováním mezi úchvatnými korály Rudého moře. U nás najdete vše.
  • ALL INCLUSIVE Tunisko za 8000 Kč?

    Ano, pro nás žádný problém. Hotel s bazénem, u moře, vhodný pro rodiny s dětmi i dospělé osoby.
  • Turecko od 5000 Kč!

    Dovolená v Turecku nemusí stát desetitisíce. Podívejte se na naši nabídku zájezdů.
  • Dominikánská republika - dovolená v Karibiku za 20 tisíc

    Tropický ráj, křišťálově čisté moře, úchvatné pláže, skvělé jídlo a výborný rum. To a mnoho dalšího vám nabízí Dominikánská republika.
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

DO EGYPTA ZA SUPER CENU
Dovolená u Rudého moře za bezkonkurenční ceny. Široká nabídka hotelů všech egyptských letovisek. 


TURECKO OD 5000 Kč!
Dovolená v Turecku nemusí stát desetitisíce. Podívejte se na naši nabídku zájezdů. 


HURGHADA ZA FANTASTICKOU CENU OD 6000 Kč
Léty osvědčená egyptská Hurghada, ALL INCLUSIVE od 6000 Kč. 


ALL INCLUSIVE TUNISKO ZA 8000 Kč? 
Ano, pro nás žádný problém. Hotel s bazénem, u moře, vhodný pro rodiny s dětmi i dopělé osoby. 


OMÁN LETECKY SE SNÍDANÍ OD 8500 Kč
Objevte krásu exotického Ománu za bezkonkurenční ceny. Omán nabízí všechno, na co si jen vzpomenete.
 

DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA - DOVOLENÁ V KARIBIKU ZA 20 TISÍC
Tropický ráj, křišťálově čisté moře, úchvatné pláže, skvělé jídlo a výborný rum. To a mnoho dalšího vám nabízí Dominikánská republika.  

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Turecko | Řecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Česko | Rakousko