Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Golfová hřiště v Egyptě XIII. - Mirage City Golf Club

Asi 15 minut od mezinárodního letiště v Káhiře se rozkládá jeden z nejlepších egyptských golfových klubů s názvem Mirage City Golf Club, jehož součástí je mistrovské golfové hřiště. Klub zaujímá 250 akrů půdy nedaleko hotelu JW Marriott, centra Káhiry a City Stars Mall, což je největší nákupní centrum metropole.

Osmnáctijamkové golfové hřiště Championship Course par 72 o délce 6500 metrů bylo slavnostně otevřeno v roce 1999 a od té doby se rozrostlo o další krátké 9 jamkové hřiště par 32 dlouhé 1893 metrů. Toto menší hřiště je vhodné pro všechny hráče, kteří chtějí otestovat svoje schopnosti. O vzhled obou hřišť rozprostírajících se na východním předměstí Káhiry, se zasloužil švýcarský architekt Peter Herradin. Hřiště fascinuje především svým uspořádáním, je tvořeno jemnými svahy, kamenitými zákoutími, vodními plochami i dlouhými rovinami. Mnozí Mirage City považují doslova za rajskou zahradu a dá se říct, že oprávněně. Husté zelené fairwaye se prolínají s klikatými jezírky, rybníčky, potůčky a vodopády. Navíc je lemováno exotickou vegetací, kterou tvoří velké kaktusy, datlovníky, ibišky a další květiny, stromy a keře. Nikdo by neřekl, že se v těchto místech kdysi rozkládala jen pustá a vyprahlá poušť.

Svou stavbou je tak hřiště výzvou pro hráče všech úrovní a hra na něm je požitkem pro všechny lidské smysly. Čich potěší rozličné vůně všech květin a stromů, oči zase okouzluje řada překrásných vyhlídek. Zvláště úchvatné scenérie na vás čekají u osmé jamky s parem 4, která se hraje ze svahu dolů a nabízí nádherný výhled ze zadního odpaliště. Mimořádná je také dvanáctka s parem 3, může se totiž pochlubit greenem, který je z jedné strany ohraničen kamennou zdí s květinovou výzdobou a ze strany druhé jezírkem. Pro všechny, kdo si chtějí vyzkoušet svou trpělivost, je jako stvořená jamka číslo 18 s parem 4. Její green je totiž zákeřně usazen přímo ve strmém svahu, který veškeré špatné přihrávky svádí dolů do kamenitého potoka.

Jelikož má hřiště čtyři odpaliště pro běžnou hru, mohou na něm hrát golfisté všech úrovní. Je určeno pro členy golfového klubu, ubytované i neubytované hosty nebo třeba turistické skupiny. Golfový areál doplňuje golfová akademie s technologicky vyspělými zobrazovacími tréninkovými pomůckami, jako je videozáznam a analýza švihu. Kdo má zájem, může se přihlásit do golfového kurzu pro skupiny či jednotlivce, pod vedením zkušených trenérů PGA. Součástí areálu je také cvičná louka s umělým osvětlením a cvičný green. Mirage City Golf Club nedávno obdržel cenu MENA pro nejlepší golfové hřiště na Středním Východě a v Africe.

V samotném srdci Mirage City Golf Clubu stojí honosná klubovna, která byla vystavěna v anglickém palácovém neoklasicistním stylu. Je vybavena třemi restauracemi s terasou, sportovním barem, funkčními místnostmi, kulečníkem, knihovnou, soukromými jednacími salonky a dokonce i lázněmi. Najdete zde také specializovaný obchod, šatny a úschovnu golfových bagů. V půjčovně si můžete pronajmout hole, vozíky nebo kedíky. Během hry je možné se osvěžovat nápoji i jídlem přímo na hřišti.

Mirage City Golf Club se nachází v těsné blízkosti  hotelu JW Marriott, který poskytuje ubytování v 428 pokojích. Právě z balkónů tohoto hotelu mohou hosté pozorovat cvrkot u první jamky. JW Marriott má celkem 10 restaurací a barů, čtyři tenisové kurty, lázně, bazény, hotelový golfový obchod, běžeckou dráhu, hřiště na volejbal, fitcentrum a wellness. V blízkosti se nabízí možnost jízdy na koni. Hotel se navíc může pochlubit jedinou písečnou pláží v Káhiře. Ta je součástí vodního areálu The Beach Water Park, kde si mohou návštěvníci užívat vodních skluzavek, tobogánů a bazénů s umělým vlnobitím. K hotelu patří také zdravotní centrum The Clubhouse Health Club, kde je kardiovaskulární vybavení, posilovací stroje, sauna, hydromasážní vany, parní lázně a další zařízení pro zlepšování kondice a zdravotního stavu. Z resortu je snadný přístup nejen do centra metropole, ale také k hlavním historickým památkám. Využívat můžete bezplatné kyvadlové dopravy.

NÁŠ TIP: Evidujte své golfové výsledky a statistiky a vyhodnoťte si, kde máte ve své hře rezervy.  

- jap -
Foto: www.golf.jwmarriottcairo.com/golf

Golfová hřiště v Egyptě:
Golfová hřiště v Egyptě I. - El Gouna Golf Club
Golfová hřiště v Egyptě II. - Madinat Makadi Golf Resort
Golfová hřiště v Egyptě III. - Taba Heights Golf Resort
Golfová hřiště v Egyptě IV. - Maritim Jolie Ville Golf & Resort
Golfová hřiště v Egyptě V. - Cascades Golf & Country Club
Golfová hřiště v Egyptě VI. - Steigenberger Al Dau Golf Course
Golfová hřiště v Egyptě VII. - Stella Di Mare Golf and Country Club  
Golfová hřiště v Egyptě VIII. - Royal Valley Golf Club
Golfová hřiště v Egyptě IX. - Alexandria Sporting Club  
Golfová hřiště v Egyptě X. - Katameya Heights Golf & Tennis Resort
Golfová hřiště v Egyptě XI. - Solaimaneyah Golf Resort
Golfová hřiště v Egyptě XII. - Dreamland Golf & Tennis Resort
Golfová hřiště v Egyptě XIII. - Mirage City Golf Club

Článek byl zobrazen 7 364 krát.

Kontextová reklama

  • Turecko od 5000 Kč!

    Dovolená v Turecku nemusí stát desetitisíce. Podívejte se na naši nabídku zájezdů.
  • Dominikánská republika - dovolená v Karibiku za 20 tisíc

    Tropický ráj, křišťálově čisté moře, úchvatné pláže, skvělé jídlo a výborný rum. To a mnoho dalšího vám nabízí Dominikánská republika.
  • ALL INCLUSIVE Tunisko za 8000 Kč?

    Ano, pro nás žádný problém. Hotel s bazénem, u moře, vhodný pro rodiny s dětmi i dospělé osoby.
  • Hurghada za fantastickou cenu od 6000 Kč

    Léty osvědčená egyptská Hurghada, ALL INCLUSIVE od 6000 Kč. Vyberte si z široké nabídky resortů v této destinaci.
  • Do Egypta za super cenu

    Dovolená u Rudého moře za bezkonkurenční ceny. Široká nabídka hotelů všech egyptských letovisek. Egyptské pyramidy, starověké chrámy, plavba po řece Nil, all inclusive dovolené s potápěním nebo šnorchlováním mezi úchvatnými korály Rudého moře. U nás najdete vše.
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

DO EGYPTA ZA SUPER CENU
Dovolená u Rudého moře za bezkonkurenční ceny. Široká nabídka hotelů všech egyptských letovisek. 


TURECKO OD 5000 Kč!
Dovolená v Turecku nemusí stát desetitisíce. Podívejte se na naši nabídku zájezdů. 


HURGHADA ZA FANTASTICKOU CENU OD 6000 Kč
Léty osvědčená egyptská Hurghada, ALL INCLUSIVE od 6000 Kč. 


ALL INCLUSIVE TUNISKO ZA 8000 Kč? 
Ano, pro nás žádný problém. Hotel s bazénem, u moře, vhodný pro rodiny s dětmi i dopělé osoby. 


OMÁN LETECKY SE SNÍDANÍ OD 8500 Kč
Objevte krásu exotického Ománu za bezkonkurenční ceny. Omán nabízí všechno, na co si jen vzpomenete.
 

DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA - DOVOLENÁ V KARIBIKU ZA 20 TISÍC
Tropický ráj, křišťálově čisté moře, úchvatné pláže, skvělé jídlo a výborný rum. To a mnoho dalšího vám nabízí Dominikánská republika.  

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Turecko | Řecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Česko | Rakousko