Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Sharm el Sheikh - luxusní středisko láká k návštěvě Egypta

Mezi řadu velkých turistických středisek patří i jedno z nejnovějších a také nejluxusnějších – Sharm El Seikh, které se rozkládá na nejjižnějším cípu Sinajského poloostrova.

Egypt, země faraonů, je jednou z nejnavštěvovanějších zemí. Turisty láká do země na Nilu obdivuhodná a tajemná historie, krásné památky, tyrkysové moře s ideálními podmínkami pro potápění a podobně. Mezi řadu velkých turistických středisek patří i jedno z nejnovějších a také nejluxusnějších – Sharm El Seikh, které se rozkládá na nejjižnějším cípu Sinajského poloostrova.

Turisté jsou zde posvátným zbožím
Jak je již zvykem, do egyptského letoviska se dostanete nejpohodlněji letadlem, na jehož palubě strávíte přes 4 hodiny. Ceny zájezdů jsou různé, pohybují se okolo 15 tisíc korun, ale pokud využijete službu Last minute, můžete zažít to samé za podstatně méně peněz. Do luxusního komplexu Sharm El Seikh spadají i ostatní letoviska, například Habada, Naama Bay, Sharks Bay, Sharm El Maya, Nabq Bay nebo Ras Nasrani. Cestovní kanceláře zajišťují pohodlné ubytování v několikahvězdičkových apartmánech a hotelech s řadou doplňkových služeb a perfektním prostředím. Teploty v letních měsících nedklesnou pod 30 stupňů Celsia a voda není o moc studenější.

Korálový útes – nejpřitažlivější přírodní úkaz letoviska
Jedno z nejznámějších egyptských letovisek se začalo budovat po navrácení tamního území Egyptu. S heslem vše pro turisty zde vyrostl opravdový ráj pro návštěvníky všech kategorií, kteří zde mohou obdivovat vše z darů Egypta. Přímo fascinující je drsná příroda. Zvláště podmořský svět láká potápěče z celého světa. Zdejší podmořská flóra a fauna v podobě více než 80 kilometrového korálového útesu, vinoucího se několik desítek metrů od pobřeží směrem do Akabského zálivu, nenechá chladným nikoho. Přímý přístup k tomuto podmořskému skvostu nabízejí i některé hotely, například Sharks Bay nebo Ras Um Sid. Ti tím prokázali velkou službu především obyčejným plavcům se šnorchlem a ploutvemi, kteří by jinak tento jedinečný podmořský svět těžko poznali. Právě zde můžete začít se svým profesionálním potápěním.

Slunce, pláže, písek a krémy… ideální kombinace k opalování
Dovolená bez pořádných pláží by zřejmě nebyla to pravé ořechové. Sharm El Seikh jich má naštěstí na svém seznamu více než dost. Většinou veřejně přístupné písčité pláže se táhnou desítky kilometrů podél pobřeží. Každý z hotelů pak nabízí svým hostům i „pláže soukromé“, v těsné blízkosti hotelových komplexů. Nezbytná lehátka a slunečníky jsou samozřejmostí.

Centrem letoviska se v posledních letech stává pláž Naama Bay s moderním turistickým centrem. Romantické duše jistě potěší pobřežní promenáda. Večerní procházce za zvuků tradiční egyptské hudby a vlahého vánku od moře odolá málokdo. Také noční život zde běží jako všude jinde na plné obrátky a původní obchůdky můžete vyzkoušet jako vhodnou lekci ve zdokonalování nesmlouvavosti.

Egypt bez památek? Něco jako Země bez Měsíce
Pokud budete mít již dost plážového odpočinku a slunění, vyrazte na některý z poznávacích výletů, které nabízejí cestovky přímo v hotelech. K poznání všech egyptských skvostů byste potřebovali alespoň „půl roku“, ovšem ty hlavní nesmíte vynechat. Zajeďte si například do hlavního města Káhiry, odkud je to již krůček ke slavným pyramidám v Gíze. Obdivuhodný je také terasovitý hrám Hatšepsut nebo zádušní chrám Ramesse II. s jeho čtyřmi obřími sochami. Na luxorském trhu si můžete z cesty po egyptských památkách koupit zajímavý suvenýr…

Egypt je jednoduše země neomezených možností. Velká rekreační centra, mezi než Sharm El Seikh patří, skýtají turistům bezpečí, potřebnou dávku pohodlí a možnost vycestovat vstříc nesčetným egyptským památkám. Jedno z nejluxusnějších letovisek spolu s celou zemí faraonů stojí za návštěvu. Minimálně jednou.

Autor: Jakub Sobotka

Článek byl zobrazen 10 275 krát.

Kontextová reklama

  • ALL INCLUSIVE Tunisko za 8000 Kč?

    Ano, pro nás žádný problém. Hotel s bazénem, u moře, vhodný pro rodiny s dětmi i dospělé osoby.
  • Dominikánská republika - dovolená v Karibiku za 20 tisíc

    Tropický ráj, křišťálově čisté moře, úchvatné pláže, skvělé jídlo a výborný rum. To a mnoho dalšího vám nabízí Dominikánská republika.
  • Omán letecky se snídaní od 8500 Kč

    Objevte krásu exotického Ománu za bezkonkurenční ceny. Omán nabízí všechno, na co si jen vzpomenete.
  • Turecko od 5000 Kč!

    Dovolená v Turecku nemusí stát desetitisíce. Podívejte se na naši nabídku zájezdů.
  • Do Egypta za super cenu

    Dovolená u Rudého moře za bezkonkurenční ceny. Široká nabídka hotelů všech egyptských letovisek. Egyptské pyramidy, starověké chrámy, plavba po řece Nil, all inclusive dovolené s potápěním nebo šnorchlováním mezi úchvatnými korály Rudého moře. U nás najdete vše.
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

DO EGYPTA ZA SUPER CENU
Dovolená u Rudého moře za bezkonkurenční ceny. Široká nabídka hotelů všech egyptských letovisek. 


TURECKO OD 5000 Kč!
Dovolená v Turecku nemusí stát desetitisíce. Podívejte se na naši nabídku zájezdů. 


HURGHADA ZA FANTASTICKOU CENU OD 6000 Kč
Léty osvědčená egyptská Hurghada, ALL INCLUSIVE od 6000 Kč. 


ALL INCLUSIVE TUNISKO ZA 8000 Kč? 
Ano, pro nás žádný problém. Hotel s bazénem, u moře, vhodný pro rodiny s dětmi i dopělé osoby. 


OMÁN LETECKY SE SNÍDANÍ OD 8500 Kč
Objevte krásu exotického Ománu za bezkonkurenční ceny. Omán nabízí všechno, na co si jen vzpomenete.
 

DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA - DOVOLENÁ V KARIBIKU ZA 20 TISÍC
Tropický ráj, křišťálově čisté moře, úchvatné pláže, skvělé jídlo a výborný rum. To a mnoho dalšího vám nabízí Dominikánská republika.  

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Turecko | Řecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Česko | Rakousko