Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Hurghada nadchne nejen potápěče a golfisty

Egyptská Hurghada, původně malá rybářská vesnička, dnes typický a vyhledávaný prázdninový ráj, pokrývá plochu více než 15 kilometrů podél pobřeží Rudého moře a díky celoročně slunečnému počasí láká ke své návštěvě tisíce turistů.

Na milovníky odpočinku čekají komfortní hotely s kvalitním servisem a bohatou nabídkou relaxačních možností. Pro ty, co dávají přednost aktivní dovolené, jsou připraveny rozličné vodní sporty včetně potápění a windsufingu nebo možnost dobrodružného výletu do pouště na velbloudech i terénních čtyřkolkách.

Největším lákadlem je průzračné moře s bohatým podmořským světem. Nejen zkušeným potápěčům, ale i méně zdatným se nabízí možnost pozorování krás pod hladinou. A to i v rámci široké nabídky lodních výletů. Nejznámějším je z tohoto pohledu ostrov Giftun a přilehlé korálové útesy.

Hurghada

A jaká jsou místní letoviska? Město Hurghada je živé prázdninové místo, které můžeme pomyslně rozdělit na tři části. V jižní části zvané Sakkala se nachází rybářský a sportovní přístav, odkud každý den vyplouvají lodě na potápěčské a šnorchlovací výpravy. Provoz zde neutichá ani v pozdních nočních hodinách. Druhou nejdůležitější částí letoviska je Dahar neboli Downtown, kde se nachází nepřeberné množství obchůdků a stánků se suvenýry, soškami egyptského božstva, vodními dýmkami, šperky, papyrusem, čaji, kořením a spoustou dalšího zboží, o jejichž cenách se zde tradičně smlouvá. Dále nesmíme zapomenout na hotelovou zónu, táhnoucí se na jih, v délce cca 20 kilometrů, které se přezdívá Village Road.

Hurghada

V Makadi Bay se nacházejí převážně luxusnější hotely se službami na vysoké úrovni. Známý je záliv Sharm El Arab, který je považován za jedno z nejlepších míst k potápění. Makadi má své malé centrum s obchůdky a bankou, jezdí po něm minivláček. Centrum města Hurghada je vzdáleno cca 35 kilometrů.

Hurghada

Přibližně 30 kilometrů severně od Hurghady se rozprostírá malá orientální vesnička El Gouna s hotely rozmístěnými kolem lagun. Koupat se můžete jak v nich, tak i na krásné pláži, kam z každého hotelu pravidelně odplouvají lodičky. El Gouna je se svou vzdušnou architekturou a velice klidnou atmosférou ideálním místem pro ty, kteří touží po lenošení, stranou od rušného města. Nachází se zde také jachetní přístav a akvárium. Letovisko disponuje i mistrovským golfovým hřištěm vhodným jak pro náročné, tak pro začínající golfisty.

Hurghada

Soma Bay – toto exkluzivní letovisko se nalézá na poloostrově, který je ze všech stran omýván Rudým mořem. Fajnšmekři jistě nepohrdnou krásným golfovým hřištěm Cascades, jež společně s luxusním hotelem Sheraton tvoří pátý nejlepší golfový rezort na africkém kontinentu.

Safaga, malé městečko na jižním pobřeží Hurghadské riviéry, je klidnějším prázdninovým letoviskem. Kromě bohatého podmořského světa zde naleznete i překrásné písčité pláže, a tak je Safaga velmi vhodným místem pro rodiny s dětmi.

Hurghada

V okolí Hurghady najdeme i další turistická střediska, jako stvořená pro skvělou dovolenou v Egyptě. Velmi oblíbeným se stává nově vybudované letovisko Sahl Hasheesh, které je postaveno ve stylu Spojených arabských emirátů a nachází se jen pouhých několik kilometrů od centra Hurghady.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 6 076 krát.

Kontextová reklama

  • Dominikánská republika - dovolená v Karibiku za 20 tisíc

    Tropický ráj, křišťálově čisté moře, úchvatné pláže, skvělé jídlo a výborný rum. To a mnoho dalšího vám nabízí Dominikánská republika.
  • Omán letecky se snídaní od 8500 Kč

    Objevte krásu exotického Ománu za bezkonkurenční ceny. Omán nabízí všechno, na co si jen vzpomenete.
  • Do Egypta za super cenu

    Dovolená u Rudého moře za bezkonkurenční ceny. Široká nabídka hotelů všech egyptských letovisek. Egyptské pyramidy, starověké chrámy, plavba po řece Nil, all inclusive dovolené s potápěním nebo šnorchlováním mezi úchvatnými korály Rudého moře. U nás najdete vše.
  • ALL INCLUSIVE Tunisko za 8000 Kč?

    Ano, pro nás žádný problém. Hotel s bazénem, u moře, vhodný pro rodiny s dětmi i dospělé osoby.
  • Turecko od 5000 Kč!

    Dovolená v Turecku nemusí stát desetitisíce. Podívejte se na naši nabídku zájezdů.
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

DO EGYPTA ZA SUPER CENU
Dovolená u Rudého moře za bezkonkurenční ceny. Široká nabídka hotelů všech egyptských letovisek. 


TURECKO OD 5000 Kč!
Dovolená v Turecku nemusí stát desetitisíce. Podívejte se na naši nabídku zájezdů. 


HURGHADA ZA FANTASTICKOU CENU OD 6000 Kč
Léty osvědčená egyptská Hurghada, ALL INCLUSIVE od 6000 Kč. 


ALL INCLUSIVE TUNISKO ZA 8000 Kč? 
Ano, pro nás žádný problém. Hotel s bazénem, u moře, vhodný pro rodiny s dětmi i dopělé osoby. 


OMÁN LETECKY SE SNÍDANÍ OD 8500 Kč
Objevte krásu exotického Ománu za bezkonkurenční ceny. Omán nabízí všechno, na co si jen vzpomenete.
 

DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA - DOVOLENÁ V KARIBIKU ZA 20 TISÍC
Tropický ráj, křišťálově čisté moře, úchvatné pláže, skvělé jídlo a výborný rum. To a mnoho dalšího vám nabízí Dominikánská republika.  

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Turecko | Řecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Česko | Rakousko