Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Dovolená v Egyptě

Egypt má pro tuzemské cestovatele hned několik výhod. Krátká letová vzdálenost, kvalitní koupání, vysoká úroveň služeb, velmi teplé počasí i v přechodných obdobích u nás. Kromě toho bychom určitě našli mnohem více důvodů, které by vidinu cesty do Egypta podpořily. Pojďme se tedy na Egypt podívat podrobněji.

Počasí

Teplota vzduchu (ve dne), stejně jako teplota vody, napříč celým rokem zpravidla neklesá pod 20 °C. To naznačuje, že Egypt je opravdu celoroční destinací, záleží, jaký je hlavní zájem vaší dovolené. Hlavní sezóna v Egyptě trvá asi od dubna do listopadu a to je také období, kdy můžete počítat s koupáním v moři. Teplota vody se značně liší. V dubnu má asi 24 °C, v červnu už 27, v srpnu dokonce 30 °C, v říjnu 26 °C a v prosinci klesne opět k 24 °C.

Co se však týká teploty vzduchu, ta je ještě variabilnější. Začíná na průměrných 27 °C v dubnu, kulminuje o letních prázdninách, kdy teploty ve stínu dosahují až 37 °C a v listopadu klesá opět na příjemných 26 °C.

Je tedy zřejmé, že léto je v Egyptě opravdu velmi tropické a proto vhodné jen pro silné povahy, kterým horko nevadí. Pokud jedete za koupáním, ale nemáte rádi takovéto šílené teploty, vyrazte v dubnu, květnu či říjnu. Je-li vaším hlavním cílem poznat bohatou historii a kulturu země, taktéž doporučujeme vyhnout se parnému období červen-září, na cestování je vždy příjemnější menší parno.

Náklady na vycestování

1) Chci vyrazit s cestovní kanceláří
V případě, že jste jasně rozhodnutí pro Egypt, počkejte si jednoznačně na nabídku last minute zájezdů. Ušetříte tím nemalé peníze a nemusíte se bát, že by na vás zbylo jen ,,to nejhorší”. Nabídka zájezdů do Egypta je opravdu bohatá, proto musí jít prodejci s cenami dolů, aby prodali. Záleží, jestli zvolíte zájezd bez stravy, s polopenzí nebo all-inclusive. Týdenní dovolená v Egyptě včetně all-inclusive může začínat už na 6 000 korunách na osobu!

2) Dávám přednost cestě na vlastní pěst
Stejně jako v případě kompletních zájezdů s CK se vyplatí i u koupi letenek počkat až na poslední chvíli. Last minute letenky do různých míst v Egyptě stojí kolem 2 000 korun za zpáteční letenku.

Ceny na místě

V Egyptě je opravdu velmi levně. S cenami u nás se to nedá vůbec srovnat! A nejlepší je, že levnější je opravdu všechno, nejenom jídlo, ale i vstupy na památky, hromadná doprava, taxi, ubytování. Čisté a příjemné bydlení seženete už za cenu 130 Kč/noc pro dvě osoby včetně snídaně! Stravovat se dá mnoha způsoby, samozřejmě zde najdete i luxusní restaurace, kde si pochopitelně připlatíte, budete-li se stravovat jako místní (a že místní mají velmi dobrý vkus), bude vám stačit pár desítek korun na celý den. Dražší bývají západní restaurace a nadnárodní řetězce. Levně je také v supermarketu, jediné co vás může zarazit je to, že zde velmi těžko seženete alkohol. Egypt je muslimská země a moc mu neholduje, alespoň si vy i vaše játra můžete v klidu odpočinout a udělat detox.

Co vidět a zažít

Podmořské potápění

Nejlepší podmínky na potápění jsou jednoznačně na východním pobřeží Egypta, tedy u pobřeží Rudého moře. Rudé moře je totiž považováno za jedno z nejlepších míst s podmořským životem vůbec, pro našince je to tak nejbližší možnost takto velkého zážitku. Můžete vidět velké množství malých i velkých ryb, pestrobarevné korály a další mořská zvířátka jako hvězdice či chobotničky. Potápění má zde velkou tradici a zvládnou ho i úplní začátečníci, stačí si najít svoji ,,potápěčskou školu”. Kdo nemá odvahu na potápění, velké zážitky ho mohou čekat i při šnorchlování. Je na vás, jestli se rozhodnete vyrazit rovnou z pláže nebo se vydáte na organizovaný výlet lodí.

korálové útesy v Egyptě

Tok řeky Nil

Velmi populární jsou také plavby po Nilu. Pokud se na ni vydáte nebo se prostě jen vydáte podél toku, rozhodně neminete dvě egyptské perly. První z nich, Asuán, je přezdíván bránou do černé Afriky. Najdete zde hned několik zajímavostí, chrám Abú Simbel, Vysokou Asuánskou přehradu, různá muzea, obelisk. Navštívit můžete také přilehlé ostrůvky na řece Nil, které skrývají taktéž mnoho zajímavostí nejen kulturních, ale i přírodních. O něco severněji na Nilu leží město Luxor. To se dá s klidem titulovat jako kulturní centrum Egypta. V jeho okolí najdete například Údolí králů a královen (velké množství hrobek ve skále), nespočet chrámů a především také Karnak, což je světoznámý historický barevný chrámový komplex.

chrám v Karnaku

Pobřeží Středozemního moře

Při severním pobřeží najdete ty nejhezčí pláže Egypta. Jsou soustředěné především mezi městem Alexandrie a letoviskem Marsa Matruh. Tyto krásné pláže pokryté bílým pískem ústí do azurově zbarveného moře. Ačkoliv jsou pláže velmi pěkné, ty opuštěné nikdo neudržuje a mohou tak působit fádněji, než ty hotelové, o které se poctivě pečuje. Záleží tak na vás, buď velká hotelová upravená pláž, nebo menší, ,,neučesaná”, ale poskytující alespoň trochu soukromí.

Pyramidy

Když se řekne Egypt, věřím, že většina z vás si jako první představí jedinečné pyramidy. Aby taky ne, je to jeden ze sedmi divů světa! Pyramidy v Gíze leží nedaleko hlavního města Káhiry. Hlavní dominantou je Cheopsova pyramida, rozhodně nebudete litovat, když vydáte hodně sil a vydáte se až do královské komnaty. Dalším symbolem Gízy je Sfinga, socha lvího těla s lidskou tváří. Můžete se i vydat prozkoumat okolní poušť, buď na velbloudu, nebo na čtyřkolce.

Sfinga v Gíze

Čemu se vyhnout

Aktuální bezpečnostní situace příliš nepodporuje pobývání v hlavním městě Káhiře. Velmi často jsou zde různé nepokoje a zkrátka místo není turisticky příliš bezpečné. Co se však týká Gízy, ta je na turisty připravena a zde se není čeho obávat.

A co dál?

Pokud jste v tomto článku ještě nenašli vše, co by vás o Egyptě zajímalo nebo co jste hledali, podívejte se na našeho průvodce po Egyptě pod tímto odkazem.

- PR článek - 

Článek byl zobrazen 1 620 krát.

Kontextová reklama

  • Dominikánská republika - dovolená v Karibiku za 20 tisíc

    Tropický ráj, křišťálově čisté moře, úchvatné pláže, skvělé jídlo a výborný rum. To a mnoho dalšího vám nabízí Dominikánská republika.
  • Hurghada za fantastickou cenu od 6000 Kč

    Léty osvědčená egyptská Hurghada, ALL INCLUSIVE od 6000 Kč. Vyberte si z široké nabídky resortů v této destinaci.
  • ALL INCLUSIVE Tunisko za 8000 Kč?

    Ano, pro nás žádný problém. Hotel s bazénem, u moře, vhodný pro rodiny s dětmi i dospělé osoby.
  • Turecko od 5000 Kč!

    Dovolená v Turecku nemusí stát desetitisíce. Podívejte se na naši nabídku zájezdů.
  • Do Egypta za super cenu

    Dovolená u Rudého moře za bezkonkurenční ceny. Široká nabídka hotelů všech egyptských letovisek. Egyptské pyramidy, starověké chrámy, plavba po řece Nil, all inclusive dovolené s potápěním nebo šnorchlováním mezi úchvatnými korály Rudého moře. U nás najdete vše.
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

DO EGYPTA ZA SUPER CENU
Dovolená u Rudého moře za bezkonkurenční ceny. Široká nabídka hotelů všech egyptských letovisek. 


TURECKO OD 5000 Kč!
Dovolená v Turecku nemusí stát desetitisíce. Podívejte se na naši nabídku zájezdů. 


HURGHADA ZA FANTASTICKOU CENU OD 6000 Kč
Léty osvědčená egyptská Hurghada, ALL INCLUSIVE od 6000 Kč. 


ALL INCLUSIVE TUNISKO ZA 8000 Kč? 
Ano, pro nás žádný problém. Hotel s bazénem, u moře, vhodný pro rodiny s dětmi i dopělé osoby. 


OMÁN LETECKY SE SNÍDANÍ OD 8500 Kč
Objevte krásu exotického Ománu za bezkonkurenční ceny. Omán nabízí všechno, na co si jen vzpomenete.
 

DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA - DOVOLENÁ V KARIBIKU ZA 20 TISÍC
Tropický ráj, křišťálově čisté moře, úchvatné pláže, skvělé jídlo a výborný rum. To a mnoho dalšího vám nabízí Dominikánská republika.  

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Turecko | Řecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Česko | Rakousko